Новини

Карпати, румунське озеро та екскурсії до фортеці. Куди поїхати на вихідних із Чернівців

Що пропонують буковинцям чернівецькі гіди та турфірми.

youtube.com

Погодні умови ще сприятливі для поїздок в гори та на екскурсії. «Шпальта» зібрала варіанти пропозицій від місцевих турфірм та гідів, куди можна поїхати на відпочинок цими вихідними.

Хотинська фортеця та Кам’янець-Подільський


Хотинська фортеця – одна із найкраще збережених середньовічних фортифікаційних споруд ХІІІ–ХVІІІ століть у Європі. Хотин (перша письмова згадка – 1002 року) розташований на відстані 65 кілометрів від Чернівців та 25 кілометрів від міста Кам’янець-Подільський.
Кам’янець-Подільський національний історико-архітектурний заповідник є одним з найстаріших на території України. Загальна площа заповідника, який налічує майже 200 пам’яток архітектури – 121 гектар.
Вартість щоденного туру у складі збірної групи: 350 грн/особа.

Запис за телефонами: (0372) 909-220, (095) 86-17-601.

 

Мандрівка на гору Шпиці та урочище Гаджина (Івано-Франківська область)

shaleni-mandry.net

Гора Шпиці — одна з вершин гірського масиву Чорногора (Українські Карпати). Розташована у Верховинському районі Івано-Франківської області, у межах Карпатського національного природного парку.
Полонина Гаджина – неповторне і майже містичне місце. У Гаджині сходяться три сильних гірських потоки, які зрештою зливаються в могутню ріку. Спускаються ці потоки крутими схилами гір, утворюючи найбільший у Карпатах водоспад.
Шпиці — одна з найцікавіших гір у Карпатах. Її східні схили оперезані скельними виступами заввишки 20–50 метрів, які справді нагадують шпиці (звідси й назва гори).
Вартість мандрівки – 650 гривень.
Виїзд о 06:00 3 листопада від Центральної площі Чернівців. Повернення орієнтовано о 22:00.
Телефон: 0977450221.

 

Терношорська Лада + водоспад Гук (Косівщина)

uk.wikipedia.org

Косів – старовинне місто майстрів. Тут на вас чекає сувенірний ринок, на якому можна торгуватись, як у «Жидівській кнайпі».
«Терношорська Лада» – унікальний скельний комплекс, український Стоунхендж, що розмістився на південному схилі гори Терношора (989,9 метрів над рівнем моря), на межі двох високогірних сіл – Снідавка і Яворів, Косівського району, Івано-Франківської області. Терношорська Лада – пам’ятка природи місцевого значення. Це стародавнє святилище віком кілька мільйонів років, що виринуло з дна Сарматського моря часів глибокого палеоліту.
«Терношорський Гук»: водоспад в Українських Карпатах. Розташований на одній з правих приток річки Безулька, в межах села Яворів, що в Косівському районі Івано-Франківській області. Висота водоспаду блокового типу — 3 метри. Він утворився в місці, де невеликий потічок перетинає скельний масив стійких до ерозії пісковиків. На відстані 1,5 кілометра від водоспаду розташований скельний масив «Терношорська Лада».
Церква «Різдва Пресвятої Богородиці» у селі Нижній Вербіж, Коломийського району. У цьому населеному пункті височіє давня п’ятикупольна церква на честь Різдва Пресвятої Богородиці, яка має своє славне історичне минуле. За переказами старожилів, у центрі села, на пагорбі, в давнину був чоловічий монастир, який спалили татари. Саме на цьому місці розташовані давні храмові споруди: дзвіниця і церква. Храм включений у список світової спадщини ЮНЕСКО
Вартість: 350 гривень. Виїзд 3 листопада

Запис за телефонами: (0372) 909-220, (095) 86-17-601.

 

Каньйон Біказ, Червоне озеро та замок-фортеця «Нямц»

tripsoul.ru

Замок-фортеця «Нямц» розташований недалеко від містечка Тиргу-Нямц в Молдові (район Румунії між річкою Прутом і Карпатським хребтом). На пагорбі Плеса, поблизу ущелин, що проходять через Карпати в Трансільванію, розташована ця велична фортеця незвичайної архітектури.
«Біказ» – найглибший каньйон Румунії.
«Червоне озеро» («Лаку Рошу») – це природне озеро на північному сході Румунії, в Східних Карпатах, поруч з ущелиною Біказ. Озеро утворилося в 1837 році в результаті сильних зливових дощів і потужного обвалу скель, які перекрили гірську річку, утворивши щось схоже на дамбу. Воно має форму літери «Г», глибину 10,5 метрів, площу 114676 квадратних метрів і довжину берегової лінії 2830 метрів.
Вартість: 950 грн. Виїзд 3 листопада

Запис на екскурсію за тел: (0372) 909-220,
(095) 86-17-601, (068) 040-18-18.

 

Термальне Закарпаття + озеро Синевир

lviv1256.com

Колись розкішний палац графа Шенборна слугував родині мисливським будинком. Нині у цьому чарівному замку розміщується санаторій, який облюбували кінорежисери як неперевершену декорацію для зйомок фільмів. Казковий замок доповнює сад-дендрарій з рідкісними породами дерев.
Мукачево
Мукачево – місто охайних і затишних старовинних вулиць і величного замку «Паланок», що височіє над містом. У цьому замку в давнину жили не лише князі та барони, але й їхні слуги та ремісники. Розміри замку вражають. Це майже 14 тисяч квадратних метрів.
Берегово
Оглядову екскурсію архітектурними пам’ятками та історичними місцями Берегово можна поєднати з дегустуванням вин та страв угорської кухні в одному з багатьох ресторанчиків міста. Особливою популярністю у туристів користуються місцеві термальні джерела кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвих вод високої мінералізації.
Синевир
Синевир – найбільше та найкрасивіше озеро України. Кришталево чиста вода, казкові краєвиди і аромат карпатської хвої перетворюють дивовижну місцину на таку, що здатна зцілити будь-кого, хто потрапить під вплив цієї магії.

Вартість туру: 1150 гривень з особи. Виїзд 3 листопада

Запис на екскурсію за тел: (0372) 909-220, (095) 86-17-601, (068) 040-18-18.

 

 

Коментарі