Новини

Чому головну архітекторку Чернівців відсторонили від виконання службових обов’язків

Наталію Хілько відсторонили від роботи на час службового розслідування.

 Головну архітекторку Чернівців Наталію Хілько відсторонили від роботи на період службового розслідування. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуку.

У коментарі «Шпальті» Наталія Хілько розповіла, що про своє відсторонення вона дізналася ще учора, 23 жовтня, о 18:30.

«Мене попросили зайти у відділ кадрів та ознайомитися із розпорядженням. Це було о 18:30, після закінчення робочого дня. Оскільки у той день було багато роботи, я відмовилась підписувати заяву, і зробила це сьогодні», – розповіла Наталія Хілько.

За її словами, у відділі кадрів вона взяла копії, на підставі чого було ухвалено рішення про службове розслідування. Та попросила роз’яснення, що означає відсторонення від роботи.

«Юристи пояснили мені, що я повинна перебувати на робочому місці, але на період розслідування позбавлена права підпису», – каже головна архітекторка.

Як зауважила пані Наталія, розслідування проводять через заяви архітекторів В. Кишлярука та В. Обнявка. Наразі Наталія Хілько передала скарги та свої обґрунтування до Спілки архітекторів.

Окрім цього, головна архітекторка зазначила, що є прецендент неприязні виконуючого обов’язки керівника міста Василя Продана. Раніше були гучні заяви про необхідність звільнення Хілько під час сесії міськради. Також напередодні Василь Продан під час персональної розмови пропонував їй написати заяву на звільнення.

«Я відмовилась писати заяву, бо не роблю нічого протизаконного на своїй посаді, багато працюю для розвитку міста», – каже Наталія Хілько.

Також Наталія Хілько зауважила, що не тримається за посаду, адже є сертифікованим архітектором і буде працювати у будь-якому випадку у галузі архітектури й розвиватися як творча особистість.

Водночас, вона зазначила, що проти звільнення головного архітектора у такий спосіб, як це відбулося звільнення попереднього архітектора Сергія Гомоновича. Адже тоді життя містобудівної документації обірвалося на його звільненні і справи не передалися наступнику. Якщо у нинішньої влади є кандидат на цю посаду, щоб це був гідний фахівець, якому можна передати справи. Адже наразі команда посадовців розпочала багато проектів, є проблеми із генеральним планом міста, який потребує колосальної підготовки (працюємо над оновленням геодезичних даних) тощо.

Головна архітекторка вважає, що немає законних підстав «так» поступати із посадовцями. Вона зазначила, що не дозволить під час її відсторонення з посади «протягувати» протизаконні рішення і так поводитись із собою.

«Я не дозволю паплюжити репутацію колективу та посаду головного архітектора. Бо цей прийом уже використовували на її попереднику екс-головному архітектору Сергію Гомоновичу. Він пройшов важки шлях звільнення, звинувачень, маніпуляцій».

 

 

Коментарі