Новини

Фільм чернівчанина «Штангіст» отримав Гран-прі на Варшавському Міжнародному кінофестивалі

Відтепер короткометражний фільм зможе поборотись за здобуття престижної премії «Оскар» у 2020 році.

Короткометражна стрічка чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст» отримала Гран-прі на Варшавському Міжнародному кінофестивалі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив режисер.

«Штангіст» отримав Гран-прі короткометражного конкурсу на Варшавському міжнародному фестивалі та право поборотись за Оскар (2020 року)Вітаю всю команду та всіх хто підтримав фільм!! Це наша спільна перемога», – повідомляє у своєму дописі Дмитро Сухолиткий-Собчук.

У коментарі «Шпальті» Дмитро Сухолиткий-Собчук розповів, що до кінця не очікував на перемогу, оскільки організатори фестивалю все тримали в секреті.

«Ми знали, що у нас сильна картина та сподівалися на перемогу. Проте, коли назвали переможців в чотирьох категоріях, і там не було нас, подумали з оператором «ні, то ні» й почали розмовляти між собою. Ми зовсім забули, що ще є найвища нагорода – Гран-прі. Все якось так швидко відбувалося, ми собі говоримо і раптом чуємо назву нашого фільму «Штангіст». Я навіть не зрозумів, як ми опинилися на сцені», – ділиться враженнями Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Також режисер зазначив, щоб номінуватися на «Оскар» необхідно докласти чимало зусиль.

«Спочатку треба зробити американську прем’єру, знайти американського дистрибьютора – буде чимало роботи впродовж року. Оскільки цьогоріч дедлайн подання заявок на «Оскар» був закритий першого жовтня, то ми потрапили на 2020 рік. Адже короткометражні фільми можуть номінувати на «Оскар» тільки оскарівським комітетом», –  додав режисер.

Цьогоріч за «Оскар 2019» будуть замагати всі, хто подався в 2018 році.

Коментарі