Новини

Через падіння електричної напруги нові тролейбуси не завжди можуть здолати підйом на Гагаріна

Через це пасажирів висаджують далеко за межами зупинок.

Фото chernivtsy.eu

До редакції «Шпальти» звернулись чернівчани, які повідомили, що останнім часом тролейбуси, які курсують в напрямку центру міста з Садгори та «Дріжджзаводу» часто зупиняються просто на підйомі, вище залізничного вокзалу, на вулиці Гагаріна та висаджують пасажирів через те, що не можуть продовжити рух. Виконувач обов’язків начальника КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Михайло Олексюк у коментарі підтвердив цю інформацію.

«На жаль, дійсно такі факти є, першочергово це стосується нових тролейбусів вітчизняного виробництва. При падінні електричної напруги, завантажені людьми, вони не можуть виїхати в підйом, особливо після повної зупинки в заторі. Тому водії змушені висаджувати людей. Ми зараз над цією проблемою працюємо, перевіряємо, чому відбувається падіння напруги на цій ділянці», – повідомив Михайло Олексюк.

За його словами, про це вже повідомили підприємству-виробнику «рогатих» у Дніпрі. Уперше проблему виявили ще два-три тижні тому. Водночас, подібні випадки трапляються і з більш старими тролейбусами, але вже через зношеність електронних блоків транспортних засобів.

«Справа також в тому, що такого затяжного і стрімкого підйому, як на Гагаріна в Чернівцях, немає більше ніде в Україні. Якби була виділена окрема смуга для маршрутних транспортних засобів, то тролейбусам було б легше набрати розгін для проїзду цієї ділянки», – сказав у коментарі очільник ЧТУ.

Михайло Олексюк також зазначив, що машини, які не можуть здолати підйом на Гагаріна, «перекинуть» на інші тролейбусні маршрути міста.

Читайте також: Як відродити електротранспорт у Чернівцях. Михайло Олексюк про минуле й теперішнє ЧТУ

 

 

Коментарі