Новини

До Чернівців із презентацією книги «Де немає Бога» приїхав письменник Макс Кідрук

Автор уже почав писати нову книгу і навіть розповів, яку назву вона матиме.

Відомий український письменник Макс Кідрук разом зі своєю командою вирушив у черговий божевільний марафон – величезний тур «Де немає Бога»  #101містоДНБ. Сьогодні він завітав до Чернівців, аби презентувати тут свій новий роман.  У книгарні «Букініст» автор коротко розповів, наскільки важлива для нього ця історія і про що вона.

«Спершу скажу, про що ця історія не є. Вона не про авіакатастрофу і виживання в горах.  Ця книга базується на шести історіях, які найбільше вразили мене впродовж шести років, відколи виник задум книги. Це історія про долі шести людей, на перший погляд, не пов’язаних між собою, але насправді ці життя значно більш пов’язані, ніж може здатися», – каже автор.

За словами Макса Кідрука, роман «Де немає Бога» про усі ті речі, які він любить і якими цікавиться – про політику, релігію, авіацію, гори та американський футбол.

«Роман «Де немає Бога» – це історія про доведену до відчаю українку Анну Янголь, яка намагається встигнути на свій рейс у аеропорті Дубая. Жінка везе величезну суму грошей з собою – долари заховані по різних кишенях, у шкарпетках, бо сума значно перевищує ту, яку дозволено не задекларовано везти з країни. Це також історія про таємного папського кардинала Дюка Апшоу, який прямує до країни, де офіційно не існує католицької церкви.

Є у книзі розповідь про пілота-росіянина, у якого розвинулась аерофобія після того, як його коханка загинула у авіакатастрофі рейсу MH17. А ще ця історія про молодого баварського політика Олівера. Він на піку кар’єри, але люто ненавидить все те, що робить. Окрім цього, читач познайомиться із гравцем американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу», – розказує Максим Кідрук.

Усі ці персонажі є незнайомцями з різними долями. Та спільне усіх цих шести людей— це рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.

На презентації автор говоритиме, як ці історії пов`язані між собою та детальніше розповість про те, наскільки цілісним є роман.

Минув місяць з моменту виходу книги і уже третій тиждень поспіль цей роман утримує перше місце серед книжкових продаж.

«Це було несподівано. Ми продали чимало книжок за передзамовленням, але не очікували такого», – каже письменник про успіх книги.

Книгу Макс Кідрук писав понад рік – з 30 травня 2017 року і до 19 червня 2018. Хоча збір матеріалу, як і задум книги виник раніше. Автор каже, що за шість років історія роману дуже еволюціонувала.

Наступний роман матиме назву «Доки світло не згасне назавжди».

Усі охочі поспілкуватися з Максом Кідруком, можуть прийти у Буковинський Медіа-Центр «Belle Vue»  сьогодні о 18:30.

 

Іванна Аннин

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі