Новини

У Чернівцях через брак коштів призупинили будівництво Міста Добра

До вчорашнього дня тривала повна його реконструкція і добудова.

Благодійниця Марта Левченко працює над створенням Міста Добра у Чернівцях. Раніше у інтерв’ю «Шпальті» вона розповідала, що для цього, завдяки підтримці звичайних людей, придбали будинок незавершеного будівництва у Чернівцях. До вчорашнього дня тривала повна його реконструкція і добудова. Проте вчора Марта Левченко була змушена припинити будівництво через брак коштів. Про це вона повідомила у Фейсбуку.

«Сьогодні я припинила внутрішні роботи на будівництві, хоча були всі шанси вже в листопаді поселитися в ньому. Нам нема більше чим платити робітникам і я більше не маю ідей, до кого звертатися за допомогою. Зараз ціна питання 300 тисяч гривень.Це те, що необхідно вже. Якщо зараз не закінчити покрівлю, то за зиму все розлізеться, і якщо не закінчити бодай фундамент нового корпусу, то є можливість зсунутися існуючому будинку в фундаментну яму нового корпусу. Мені страшно, як ніколи… А тим часом ми з дітьми орендуємо будинок, щомісяця платимо в безодню тисячу доларів, в якому врятовані мами з дітьми чекають на чудо, Місто добра», – написала на своїй сторінці у Фейсбуку Марта Левченко.

У коментарі «Шпальті Марта Левченко розповіла, що раніше все будували із заощаджень, а зараз вони закінчилися.

«Людям набагато важче допомагати загальним проектам, таке як Місто Добра, хоча воно може врятувати сотні дітей. Ніж одній дитині, бачачи її фото, оченята…. історію», – сказала вона.

Від усіх небайдужих дуже потрібна допомога: будівельні матеріали, металочерепиця, вікна, опалення, електрика, водопостачання, цегла – це все колосальні гроші.

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «Я МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ», код ЄДРПОУ 37830229 в АТ «Райффайзен Банк АВАЛЬ» МФО 380805, рахунки: 26000564544(EUR); 26005564538(USD); 26009564534(UAN)
Призначення платежу : місто Добра

Карта Приват Банку 5218 5722 2057 6008 ( спеціально для Міста добра) Левченко Марта

PayPal: Місто Добра
[email protected]

https://www.gofundme.com/city-of-goodness
#МістуДобраБути

Довідка:

«Місто Добра» – це благочинний всеукраїнський проект, який у майбутньому перетвориться на великий комплекс надання соціальних послуг та притулку найбіднішим сім’ям задля збереження дитини в сім’ї. У «Місті добра» боротимуться за кожну маму для дитини, де мами-безхатьки, мами-сироти та випускниці інтернатів, мами, розчавлені домашнім насильством і байдужістю, знайдуть прихисток і підтримку. Кожна мама отримає індивідуальний план свого особистісного зростання, з планами на майбутню освіту, здобуття професії. 

«Місто добра» – це своєрідний пункт підтримки для діток і мам, які зможуть проживати тут доти, доки не подолають кризу, вільно та впевнено відчувати себе у суспільстві. Головна ознака «Міста добра» – це дитина поруч з мамою!

На даний час вже майже рік існує проект, який став основою ідеї створення «Міста добра» – Центр Доброти «Мрія Марти» в Чернівцях, в якому вже знайшли підтримку понад 35 мам: сиріт, безхатьків, випускниць інтернатів та жертв насилля у сім’ї. Мам, у яких могли забрати дітей до інтернатів. 

Сьогодні «Мрія Марти» орендує будинок за 1000 у.о., які дають наші благодійники. За наявності власного будинку, ці кошти покривали б утримання будинку з комунальними та харчуванням дітей, а найголовніше, дозволили б брати під опіку дітей та створити безкоштовний реабілітаційний центр.

Власний будинок став би запорукою того, що завтра мами з дітьми не опиняться на вулиці через рішення власника будинку продати його чи здавати в оренду іншим. Маючи власний будинок, БФ «Я Майбутнє України» зможе отримати довгоочікуваний грант із Люксембургу, який дасть змогу забезпечити МІСТО ДОБРА усім необхідним обладнанням. Цей грант, як і десятки інших, можуть надати тільки за умови володіння нерухомістю, а не орендування.

«Місто Добра» не фінансуватиметься державою, воно існуватиме лише завдяки небайдужим людям, які переймаються життям знедолених дітей! У цьому Місті кожен зможе стати місіонером добра, доглядати за дітьми та піклуватися про них. Імена благодійників , які допоможуть у придбанні, будівництві, облаштуванні території милосердя «Міста добра» назавжди залишаться на спеціально створеній алеї добра, де цеглинка за цеглинкою вбудовуватимуться імена людей зі щирим і добрим серцем!

 

 

Більше новин від «Шпальти» у Telegram.

 

Коментарі