Афіша, Новини

100-кілограмовий торт, світлодіодна стела з гербом та легендарний перформанс. Як святкуватимуть День міста у Чернівцях

Що нового презентують цього року на 610-річницю Чернівців.

Цьогоріч на святкуванні Дня міста чернівчан та гостей свята чекає багато новинок. Зокрема, усіх відвідувачів пригощатимуть святковим тортом, також на Центральній площі встановлять світлодіодну піксельну фотозону. А під час урочистого відкриття, 6 жовтня о 12:00 на сходах Ратуші, актори театру презентують перформанс про Чернівці у легендах.

«Це буде перформанс, якого ще не показували у Чернівцях. Режисер-постановник – Іван Данилін», – розповіла начальниця управління культури міської ради Юлія Сафтенко.

Святковим тортом, який цього року важитиме більше 100 кілограмів, пригощатимуть на Центральній площі. Це подарунок кондитерів місту.

Ще одна новинка цього року: світлодіодна нічна фотозона з піксельних гірлянд – 7-метрова стела з тризубом. Її встановлять також на Центральній площі біля хреста. Це теж подарунок місту від виробника піксельного освітлення з Тернополя.

«Цього року у Чернівцях буде багато фотозон. Окрім традиційних з квітів, буде колоритний годинник з ляльками-мотанками. Їх привезуть з Києва, ініціаторка проекту  – майстриня, яка навчалася у буковинського майстра Михайла Покиданця», – розповів заступник мера Чернівців Олександр Паскар.

 

Коментарі