Новини

Моніторинг якості питної води. Де знайшли відхилення у Чернівцях та області

Здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання, з громадських та індивідуальних криниць.

ot.kr.ua

Відхилення за бактеріологічними показниками в одній пробі води централізованого водопостачання на Буковині та в одній пробі з громадських та індивідуальних криниць у Чернівцях виявили за результатами лабораторних досліджень. Моніторинг якості питної води провели працівники Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров’я України.

«За період з 21.09.2018 по 28.09.2018 за бактеріологічними показниками досліджено 45 проб, за санітарно-хімічними 30 проб та за паразитологічними 20 проб. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 1 пробі води централізованого водопостачання у Кельменецькому районі», – повідомляє офіційний сайт ДУ Чернівцький ОЛЦ.

Також досліджено 59 проб води з громадських та індивідуальних криниць за санітарно-хімічними, 64 проби за бактеріологічними та 13 проб за паразитологічними показниками.

За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 16 пробах:

в 1 пробі у Вижницькому районі;

по 3 проби у Заставнівському, Новоселицькому   районах;

в 2 пробах у Глибоцькому районі;

в 6 пробах у Сторожинецькому районі та в 1 пробі у м. Чернівці.

За фізико-хімічними показниками виявлено відхилення в 6 пробах:

в 3 пробах у Сторожинецькому районі;

по 1 пробі у Заставнівському, Вижницькому районах та в м. Чернівці.

За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

Коментарі