Новини

Найбрудніші пляжі Буковини за підсумками літа. Де найбільше відхилень

На пляжі річки Прут у Чернівцях відхилення за бактеріологічними показниками встановлено у 19 пробах води.

У 20 пробах води, взятих у водоймах на пляжах Чернівецької області, цього літа встановлено відхилення за бактеріологічними показниками. Такі результати виявили фахівці Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ за підсумками літа 2018 року.

Зокрема, у 19 – з річки Прут в районі пляжу Чернівців та 1 – з річки Дністер в районі рекреаційної зони м. Новодністровськ), в 1 пробі води з річки Дністер в районі села Репужинці Заставнівського району було виявлено НАГ вібріон ІІ групи по Хейбергу.

«З метою гігієнічної оцінки безпечності річкової води в місцях масового відпочинку населення протягом літнього сезону 2018 року відібрано та досліджено 151 пробу води за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 148 проб за паразитологічними показниками, 60 проб за вірусологічними показниками та 91 пробу на наявність холероподібних вібріонів», – йдеться у повідомленні.

Також фахівці Центру з метою гігієнічної оцінки ґрунту дослідили 58 проб ґрунту з пляжів за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 70 проб за паразитологічними показниками, 39 проб за вірусологічними показниками. Відхилення від нормативів встановили в трьох пробах ґрунту з пляжу Чернівців за бактеріологічними та паразитологічними показниками.

Довідка.

На Буковині цього літа офіційно працювали десять пляжів: «Чернівецький міський пляж» по вул. Донбасівська, 5 м. Чернівці, «Каньйон» в с. Грушівці Кельменецького району, ТРК «Сонячна долина» №1 у селі Магала Новоселицького району та ТРК «Сонячна долина» №2 у селі Бояни Новоселицького району, «Сонячний берег» у Боянах Новоселицького району, база відпочинку «Хвиля» у Магалі Новоселицького району, база відпочинку «Аква плюс» у селі Кам’яна Сторожинецького району, база відпочинку «Берег любові» у селі Бобівці Сторожинецького району, комплекс «Рутка» у селі Великий Кучурів Сторожинецький район, база відпочинку «Вілія» у селі Ломаченці Сокирянського району.
А також працювали три зони рекреації: у Новодністровську, туристичний комплекс «Услад» у селі Ломачинці Сокирянського району, на березі річки Дністра у селі Репуженці Заставнівського району.

Коментарі