Афіша, Новини

«Другові, який не врятував мені життя». Чернівчанам презентують книжку Ерве Гібера

Богемний красень, талановитий фотограф і журналіст Ерве Гібер 1988 року дізнався, що захворів на СНІД.

У понеділок, 24 вересня, чернівчан запрошують на презентацію українського перекладу роману Ерве Гібера «Другові, який не врятував мені життя». Подія відбудеться за участі перекладача і видавця Івана Рябчія та представників ГО «100% Життя».

Захід відбудеться у Буковинський Медіа-Центр Belle Vue. Вулиця Ольги Кобилянської, 2, початок о 15:00.

the-village

«Третій місяць у мене був СНІД. Точніше, три місяці я думав, що приречений на смертельну хворість, яку називають СНІДом. І виявилося, що я не жив ілюзіями і справді її підхопив, і це підтвердив тест позитивною відповіддю, а також аналізи показали, що в моїй крові почався процес розпаду. Та в кінці тримісячного періоду дивна приключка дала мені таки надію – і майже впевненість – у тому, що я зумію уникнути недуги, яку всі називали невиліковною. Так само, як у тому, що заразився, я не зізнався нікому, крім друзів, яких можна перелічити на пальцях однієї руки, я не відкрив нікому, окрім цих самих друзів, що збираюся виборсатись і стати – на диво – одним із перших у світі, хто переживе безжальну хворобу…»

Ця книга є частиною соціальної серії «Снага до життя», присвяченої проблемі ВІЛ.
Ерве Ґібер – французький письменник, фотограф, журналіст, сценарист. У тридцять три роки йому діагностували СНІД. Надалі тема смерті стала провідною у його творчості. Книга «Другові, який не врятував мені життя» демонструє внутрішні переживання автора, протікання його хвороби, а найголовніше – публічна заява про проблему ВІЛ французькому суспільству.

Коментарі