Новини

Як після ремонту виглядає паркан Вірменської церкви

 Зробили без мистецького смаку, поспіхом та із застосуванням монтажної піни.

У липні цьогоріч біля Залу органної та камерної музики Вірменської церкви провели так званий ремонт паркану. Робили без мистецького смаку, поспіхом та із застосуванням монтажної піни.

Громада чернівецького Фейсбуку тоді вельми обурилася. За декілька днів після жвавого обговорення, сліди монтажної піни прибрали. Однак, частина паркану так і залишилася обдертою, а інша – відклеїлася та тримається, хіба що, на доброму слові.

Ми надіслали інформаційний запит в управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації з проханням повідомити, яку суму виділили на проведення ремонтних робіт і яка фірма займалася усуненням недоліків.  

Відповідь на запит здивувала. Виявляється: недоліки ремонту усунуті. І до проведення цих робіт управління культури не має жодного відношення. Бо весь, такий-сякий, ремонт паркану робила за власний кошт філармонія.

Прочитавши лаконічну відповідь, вирішили глянути, яке ж то усунення недоліків. На власні очі, ще не темним вечором – 17 вересня, побачила теж саме, що й тиждень тому. Так, монтажної піни нема. І якщо це єдиний недолік, який бачить у цій історії облкультура, то додати нічого.

А паркан, тим часом, досі потребує капітального ремонту.

 

Довідка

Храм Святих апостолів Петра й Павла в Чернівцях збудував для вірменської громади архітектор Й. Главка у 1875 р. Споруда поєднала декілька стилів – романський, візантійський, готичний. Після 1940 р. храм був закритий радянською владою. Церква з 1992 року використовується як зал класичної та камерної музики із старовинним органом чеської фірми “Rieger-Kloss”. В 2010 р. історик В.Квітко знайшов на цвинтарі занедбані скульптури апостолів Петра й Павла, що раніше прикрашали церкву. Вони були відреставровані та повернуті до церкви.

 

Альона Чорна

 

Коментарі