Новини

В обласному центрі зайнятості розповіли про популярні професії

Найбільшим попитом у роботодавців користуються працівники робітничих професій.

Фото: Christopher Burns

Швачки, водії, слюсари, сантехніки, електромонтажники, кухарі, – користуються найбільшим попитом у роботодавців у Чернівецькій області. Зараз професіоналам таких галузей готові платити по 12-17 тисяч гривень на місяць. Про це на прес-конференції розповіла директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожелянко.

У Центрі зайнятості готові працевлаштовувати як людей із вищою освітою, так і професійно-технічною, загальною середньою чи початковою. Всього процес працевлаштування займе в середньому 100 днів.

За детальною інформацією щодо працевлаштування, виплати допомоги по безробіттю, отримання допомоги для заняття підприємницькою діяльністю звертайтеся сюди.

 Довідка.

Майже 7,2 тисячі осіб за вісім місяців 2018 року було забезпечено роботою у Чернівецькій області. З початку року роботодавці області подали інформацію про наявність 10,6 тисяч вакантних посад. Станом на 1 вересня, для буковинців актуальна понад 2431 вакансія. На одне робоче місце претендують дві особи, тоді як торік – п’ять осіб.

З початку року вісім безробітних, отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємництва. Всього з січня 2018 року було виділено більше 260 тисяч гривень допомоги для підтримки підприємницької діяльності – в середньому 32 тисячі гривень для кожного.

Крім того, 4790 людей отримали допомогу по безробіттю з початку року. В середньому 2225 грн. Торік ця сума складала 1828 гривень на людину.

Анна Колісник

 

Коментарі