Почав фотографувати через лінощі. Ігор Константинюк відкрив свою першу персональну фотовиставку

Серед 20 представлених робіт – найкращі репортерські фото автора.

12 вересня у медіацентрі «BelleVue» відкрилася персональна виставка фотографа-кореспондента Ігоря Константинюка «Трохи фоток». Представлені фотороботи різні за спрямуванням, але всі показують життя Чернівців та його жителів за останні декілька років. На захід завітали більше сотні чернівчан – їх частували вином та фруктами.

Як розповіли організатори, довго вирішували, як відсвяткувати першу річницю Буковинського медіацентру. Зрозуміли, що така фотовиставка бу­де найкращим подарунком для містян. Сам автор фото зізнався, що ніколи не думав над відкриттям власної фотовиставки. Адже почав фотографувати всього пару років тому – через лінощі.

«­­­­­­Насправді було дві причини, чому я почав фотографувати – через власні лінощі і шеф-редакторку газети, в якій я довгий час працював, («Версії)» Людмилу Чередарик. Через лінощі тому, що позичав у свого брата Богдана фотоапарат – просто хотів менше писати тексту для газети», – розповів Ігор Константинюк.

У коментарі «Шпальті» Ігор розповів про найстарішу з представлених на виставці роботу та про те, як її зробив.

«Там є дві пам’ятні фотографії, приблизно однакового часу створення. Є одне фото, героїнею якого стала Галина Єреміца. Декілька років тому ми робили журналістське розслідування. Взимку, в найлютіші морози, влада організувала палатку для безхатченків. Вони могли прийти туди зігрітися, випити чаю, поїсти, взяти теплий одяг. Це, здається, десь в районі вулиці Ентузіастів було. Наша кореспондентка Галина Єреміца переодягнулася у безхатченка – так гарно ввійшла в цей образ. Ми їй синці намалювали під очима, зістарили років на 20, поприносили якесь дрантя. І от вона в такому  образі добиралася на тролейбусі через усе місто до цієї палатки, не просто добиралася – рилася дорогою в урнах, збирала гроші в людей – максимально входила в образ безхатька. Коли вона вже зайшла до палатки, рятувальники намагалися якось її прихистити. А я ходив там десь поруч, акуратно фотографував Галю, людей, як вони на неї реагували. Потім уже ми, ніби відкрито з журналісткою зайшли брати коментар у рятувальників і просто «безпалєвно» спостерігали, як Галя наминає бутерброди з варення. Ось така історія створення найстарішого тут, п’ятирічного фото», – пояснив автор виставки.

 

Анна Колісник

Фото Юлії Драган

 

 

Залишити відгук