Новини

У Чернівцях відбудеться презентація книги Маріанни Гончарової

Вхід вільний.

Фото: Чернівецький промінь

18 вересня в малій залі Центрального Палацу культури відбудеться творча зустріч з письменницею Маріанною Гончаровою, яка презентуватиме нову книгу для підлітків, дорослих і не лише «Тупо в синьому і в кедах» (Щоденник Лізи Бернадської).

Письменниця зазначає: ця книга – для підлітків, але взагалі – для дорослих, які відчувають себе молодшими. У сюжеті книги – історія дівчинки, яка переборола хворобу.

«Я не пам’ятаю, коли саме почала писати цю історію. Але 6-го грудня я прийшла в гості до своїх друзів-лікарів. Вони пояснили мені, як відбувається процедура лікування, як можна вийти на експеримент, – розповідає Маріанна Гончарова. – Якісь уривки в мене вже тоді були написані.  Ліза – добра дівчинка, яка вперше за п’ять років знову «оглядає життя». Вона дивиться абсолютно незамиленим, незаангажованим і здивованим поглядом. Вона не розуміє, чому дорослі брешуть. Чому усі розуміють, що це брехня, але все одно роблять вигляд, що вірять. Не розуміє, чому у місті через кожні 5 метрів – аптеки, але немає книжкових магазинів. За 5 років змінилося все: мова, мода».

За словами авторки, вона рада буде бачити кожного: радісних і сумних, щасливих і з проблемами, дорослих і майже. Окреме побажання до дітей: приходьте в синьому і в кедах.

Початок творчого вечора – о 18.30, місце зустрічі – Центральний Палац культури, другий поверх, малий зал.

Вхід вільний.

 

 

 

Коментарі