Новини

«Literature Future». Програма заходів фестивалю

Фестиваль відбудеться уже наступних вихідних.

Фото unsplash.com

Благодійний фонд «Я Майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні,  започатковує І Міжнародний дитячий літературний фестиваль «Literature Future», який об′єднає найталановитіших дітей-авторів України, зробить їх відомими, а дитячу писемну творчість – популярною та модною. 15-16 вересня до столиці Буковини приїдуть понад 100 найобдарованіших дітей України, авторів та переможців всеукраїнського літературного конкурсу «Я майбутнє України», попередньо організованим фондом взимку 2017 року.

На урочистому відкритті Фестивалю будуть нагороджені переможці з-поміж 1500 учасників:

1 місце – виграш 10 тисяч гривень;

2 місце – виграш 5 тисяч гривень;

3 місце – виграш 5 тисяч гривень.

На фестиваль приїдуть відомі автори України, які проведуть дітям майстер-класи, поділяться досвідом та збагатять юних авторів корисними порадами, а діти в режимі non-stop читатимуть свої твори в Літературній Теплиці (спеціально організований літературний простір).

Серед зіркових гостей фестивалю: музикант і автор пісень Олег Скрипка, Народна акртистка України, педагог Валентина Зимня, акторка Валерія Ходос, телеведуча Яніна Соколова, український поет-пісняр,  Заслужений діяч мистецтв України, Народний артист України, заслужений працівник культури, член Наіональної Спілки письменників України, лауреат літературно-мистецьких премій імені Івана Нечуя-Левицького, імені Андрія Малишка та імені Дмитра Луценка Вадим Крищенко, болгарська дитяча письменниця Пєтя Кокудєва. Ведучі заходу – співачка Лавіка та Вова Борисенко.

Фестиваль відбуватиметься на п`яти локаціях на вулиці О. Кобилянської (центральна пішохідна вулиця міста).

  • Фотовиставка Олександра Ткачука «Рими в емоціях» – Дворик Ратуші (15-16 вересня).
  • Виставка дитячих ілюстрації Каті Генріх та Олени Петрушак – Німецький Дім».

Протягом двох фестивальних днів на локації «Літературна Теплиця» діти малюватимуть свої мрії для проекту БФ Здійсни Мрію «Моя дитяча Мрія»

Програма заходів фестивалю «Literature Future»

15.09.2018р. – Перший фестивальний день

09:00год – реєстрація учасників

09:30год. – медитація з Лавікою, налаштування на вдалий початок Фестивалю

10:00год. – зустріч учасників фестивалю з організаторами, настанови від  поважного журі  (Ратуша)

10:20год. – урочиста хода усіх учасників Фестивалю від Центральної Площі до локації «Літературна Теплиця» (вул. О.Кобилянської, навпроти Палацу урочистих подій)

11:00год. – офіційне відкриття Фестивалю ,привітання  почесних  гостей, нагородження переможців дитячого літературного конкурсу, виступи фіналістів конкурсу, виступ співачки Лавіка. Ведучі – Лавіка, Вова Борисенко та Вікторія Гатрич.

12:00год. – творча зустріч з поетом, піснярем , Заслуженим діячем мистецтв України, заслуженим працівником  культури України, Членом  національної  Спілки письменників України  Вадимом Крищенко ( «Літературна Теплиця)

13:00 – 15:00 год. – творча зустріч з телеведучою Яніною Соколовою та акторкою Валерією Ходос. Читання дитячої поезії.

15:30год. – творча зустріч, майстер-клас в ігровій формі  з відомою дитячою  письменницею Болгаріі (Софія) – Пєті Кокудєвої. Майстер-клас по створенню незабутніх персонажів.

16:30год. –для дітей та підлітків від головної редакторки простору української дитячої книги  «Барабука» Анни Третяк: “Що, звідки, як і навіщо: вчимося знаходити книжку для себе” Коли читання обмежується уроками літератури в школі, важко повірити, що цей процес може бути цікавим. Однак чомусь люди продовжують писати, купувати і читати книжки, навіть після випуску зі школи. Ба більше – стверджують, що кожен може знайти в бібліотеках і книгарнях щось до душі. Звідки можна дізнатися про цікаві тексти, як їх отримати і навіщо взагалі брати до рук книжки, яких немає в списку обов’язкового читання – про це ми поговоримо з Анною Третяк, головною редакторкою Простору української дитячої книги BaraBooka.

17:30год. – ігровий творчий майстер-клас  відомого дитячого автора Катерини Єгорушкіної «Створи свою книжку». Для дітей 7-12 років.

18:30-19:30 – вистава «Діти. SOS.» за творами учасників літературного конкурсу Народного театру «Молодий театр», режисер – Іван Данілін (КБУ «Центральний палац культури м. Чернівці»)

19:30год. – Майстер-клас з креативного письма для підлітків “Мій досвід та література”  від письменниці, оглядачки дитячої літератури, редакторки сайту «BaraBooka. Простір української дитячої книги» Ольги Купріян.

21:00год. – завершення роботи «Літературної Теплиці»

21:15год. – клуб «Автограф», святкова вечірка для учасників Фестивалю старшої вікової категорії

Вулиця О. Кобилянської «Open air»

15:30год. – творча майстерня «Ілюстрації» (спільна  робота дітей-ілюстраторів з дітьми-авторами над оформленням фестивальної книги «Діти. SOS.»

13:00 год.- Літературна подорож Чернівцями з Христею Венгринюк. Авторка читатиме свою книгу “Легенди Чернівців від Чорної Вівці” в різних частинах міста.

Локація «Німецький народний дім»

14:30год. – “Музична казкотерапія” від Катерини Єгорушкіної (20чол.). Під час заняття діти: послухають казку “Будиночок з води” у виконанні авторки; дізнаються, чому важливо висловлювати свої почуття; довідаються цікаві факти про дельфінів; помріють під музику Океану (музична терапія); намалюють свою Школу мрії. Після заняття можна буде придбати книжки з серії “Музична казкотерапія” з автографами.

15:30год. – круглий стіл, спілкування  психолога з дітьми війни. Спікер – Командир Медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич.

Локація «Палац урочистих подій» (2 поверх)

16:30 год. – Лекція Ольги Купріян «Як подружити дитину з книжкою». Запрошуються відповідальні та найкращі батьки дітей. «Моя дитина не хоче читати» – вирок чи виклик? Як зацікавити дитину книжкою? Чи існують секрети для заохочення читання удома та у школі? Чому читати вдома, спільно з дорослими, корисно і потрібно? А також про різні грані книжок – книжки-розвивайки, книжки-дзеркала, книжки-запрошення .

17:30 год. – Презентація  книги «Ще одна цегла в стіні» Андрія Тужикова, модераторка – Христя Венгринюк.

“Про що книга? Троє підлітків входять до нового періоду життя, де панують правила й закони, створені не надто розумними та зовсім не креативними дорослими. Це історія не про те, як вони побороли цю систему. Це розповідь про те, як вони шукали серед прямокутних, наче цеглини, голів однолітків, відшліфованих телебаченням та школою, самих себе, свої перші кохання та приховані таланти. Презентація відбудеться у форматі публічної дискусії про дорослішання, субкультури і витівки як підліткові протести, проблеми міленіалів та одвічне питання батьки-діти». Палац Урочистих подій, 2 поверх.

Локація «Дворик Ратуші»

09:00 год. – реєстрація учасників, фотовиставка «Рими в емоціях», виставки робіт ілюстраторів

            16.09.2018р. – Другий фестивальний день

Локація «Літературна теплиця»

9:30 год. – майстер-клас  від члена журі літературного конкурсу, поетеси, літературного критика, викладача Тетяни Сокіл «Метафори у поезії»

10:00 год.– зустріч-настанова від Народної артистки України, театрального педагога, професора – Валентини Зимньої. (м. Київ)

10:00год. –Non-stop. Діти читають свої твори.

11:00год. – лекторій з письменниками Аліною Штефан (м. Дніпро) та Андрієм Тужиковим (м. Чернівці) на тему «Літеаратура нон-фікшн», проектуЛакібукс.

12:30год. –екскурсія на видавництво «БукРек» з керівником Дариною Туз

15:30год. – творча зустріч з автором пісень Олегом Скрипкою, виступ ( «Літературна теплиця»)

16:30 год. – дитяча сесія у Чернівецькій Міській Раді, тема засідання – « Проблеми дітей. Як достукатися до дорослих». Проводить секретар Чернівецької Міської Ради Василь Продан. Екскурсія Міською Радою.

18:00 год. –святкова вечеря для дітей-учасників Фестивалю.

Локація «Belle Vue»

10:00 – інтерактивна гра «Напиши власний детектив» від письменниці Валентини Ануфрієвої. Запрошуються діти від 6-ти років.

12:00год. – зустріч батьків та вчителів з відомою чернівецькою літературною діячкою, видавцем, письменницею Христею Венгринюк на тему “Як не травмувати дитину, а допомогти їй в складній ситуації”.

13:00  – майстер-клас по створенню Абетки для дітей (5-8 років) та презентація своєї “Абетки” від Любові Відути, української дитячої письменниці.

15:00год. – лекція  відомої  ілюстраторки та графіка  Наталки Сойко (Хмельницький)

16:00год. – майстер-клас по створенню коміксів від  ілюстратора Катерини Генріх.

17: 30 год. – зустріч із представниками видавництва « Артбукс». Презентація серії Енциклопедія DOCs: “Історія космосу”, “Історія життя” та “У лікаря”.

Локація «Целанівський центр»

10:00год. – Зустріч відомою болгарською дитячою письменницею Пєтьою Кокудєвою. “Письмо як пригода” , Пєтя Кокудева розповість про її подорожі по всьому світу і покаже дітям цікаві ігри з різних країн.

12:00год. – виступ письменниці нон-фікшину  Аліни Штефан, презентація книги «Літо довжиною в ДНК»

15:00 год. – презентація книги  письменника Андрія Тужикова «Короткі історії технологій, або як зрозуміти свій гаджет». Участь у презентації візьме школа робототехніки Boteon.

Локація «Палац урочистих подій» (2 поверх)

16:30год. – Презентація “У царстві лева” для найменших, автор Любов Відута.

Локація «Дворик Ратуші»

10-00год. – 20-00год. – фотовиставка «Рими в емоціях», виставки робіт ілюстраторів, літературні читання дітей-учасників.

 

Контактна особа – керівниця БФ Я майбутнє України Марта Левченко – 0502436971.

 

 

Коментарі