Афіша

Чернівчан запрошують на публічну розмову: «Як забезпечити жінкам рівний доступ до політики»

Захід можуть відвідати усі охочі.

5 вересня, о 17:00, у приміщенні Чернівецької міської ради (Центральна площа, 1, кабінет 105) відбудеться відкриття виставки та публічна розмова на тему «Жінки. Як забезпечити рівний доступ до політики?». Захід організовує громадська організація «Центр UA» в рамках спеціальної теми «Жінки. Рівність. Політика» 5-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».

Учасники обговорення:

  • Михайло Павлюк, перший заступник голови Чернівецької ОДА;
  • Аксиня Куріна, представниця ГО «Центр UA», координаторка 5 Міжнародного конкурсу «Стоп Цензурі! Громадяни за вільні країни»;
  • Любов Годнюк, депутатка Чернівецької обласної ради;
  • Василь Продан, в.о. Чернівецького міського голови;
  • Тетяна Татарчук, директорка Чернівецького ЦРМС;
  • Наталія Ротар, професорка, доктор політичних наук;
  • Модераторка — Інна Кубай, голова ГО «КВАДРІВІУМ».

У розвинених демократіях участь жінок у політичному житті невпинно зростає. Натомість в Україні існує значний дисбаланс представництва жінок в органах влади: наприклад, серед чинного складу Парламенту жінки-депутати становлять лише 12,3% (відповідно до Порталу відкритих даних ВРУ). У чинному скликанні Чернівецької міської ради з 41 представника депутатського корпусу, лише 5 депутаток жінок. У Чернівецькій обласній раді з 64 обранців громади – 10 жінок. Публічне обговорення – один з багатьох необхідних кроків, що має актуалізувати проблему на всіх рівнях представництва та сприяти встановленню ґендерного балансу в українській політиці.

Питання до обговорення:

Чи існує дискримінація жінок в українській політиці на місцевому та національному рівнях?
У який спосіб можна подолати дискримінацію жінок в українській політиці?
Що отримає суспільство в результаті збільшення представництва жінок у політиці?

За детальною інформацією звертайтесь до представниці ГО «Центр UA» в Чернівцях Ольги Обершт – (095) 487 91 00; [email protected].

Коментарі