Афіша, Новини

«Кіпер – це я». У Чернівцях презентують новий роман швейцарця Педро Ленца

У рамках туру Україною першими з автором та його творчістю познайомляться чернівчани.

Фото severinbigler.com

9 вересня, о 17:45 у Буковинському Медіа-Центрі «Belle Vue», що на вулиці Кобилянської, 2, Педро Ленц вперше представить роман «Кіпер – це я», а також поетичну збірку «Мій друг машиніст крана» (переклад Сергія Жадана та Євгенії Лопати). Друковане видання книги сучасного швейцарського письменника реалізовує «Видавництво 21».  Презентація відбудеться під час ІХ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ разом із автором, перекладачем Юрком Прохаськом, Сергієм Жаданом та Євгенією Лопатою, – повідомила PR-менеджер «Видавництва 21» Інга Кейван.

Твір, написаний верхньобернським діалектом, розповідає про персонажа на прізвисько Кіпер, який свого часу оступився, відбув річне покарання у в’язниці. 

«Кіпер переоцінює себе, своє життя, він має твердий намір усе кардинально змінити, соціалізуватися, жити спокійним, щасливим життям. Та чи відпустить його минуле, колишнє середовище? Такий маргіналізований персонаж для швейцарської літератури дещо незвичний, адже в ній переважає показ еліти (політиків, митців, науковців). Педро Ленц вводить образ так званої маленької людини – здебільшого непомітної, яка ні на що не впливає» – йдеться в рецензії на роман.

Сторінку із роману «Кіпер – це я» можна прочитати на сайті «Видавництва 21».

Довідка. Педро Ленц – швейцарський поет, прозаїк, драматург, журналіст. Колумніст кількох швейцарських газет, серед яких «Neue Zürcher Zeitung» і «WOZ Die Wochenzeitung». Також пише тексти для швейцарського радіо і театру. Учасник і переможець кількох слемів, виступав у складі гурту «HoheStirnen» («Високочолі»).

Роман Педро Ленца «Der Goaliebinig» («Кіпер – це я», 2010) був екранізований, фільм переміг у семи номінаціях Swiss Film Awards – 2014. У червні 2017 року його демонстрували у Києві під час Тижня швейцарського кіно.

 

 

 

 

Коментарі