Новини

Ukraїner опублікував відео про радіолокаційну станцію на Буковині «Памір»

Метою нового медіа-проекту є створення сучасних путівників Україною кількома мовами.

Фото Інтернет

Ukraїner на своїй сторінці у Фейсбуку опублікував відео про закинуту радіолокаційну станцію на Буковині «Памір».

Нагадаємо, вона розташована на горі Томнатик на висоті 1565 м над рівнем моря. Колишній секретний об’єкт СРСР сьогодні складається з п’яти антенних куполів. Саме там була система стеження за повітряним простором, яка функціонувала з 1960-го по 1989 рік.

«У Буковинських Карпатах сховані 5 білих куполів, що забезпечували контроль повітряного кордону СРСР. Залишки станції з позивним «Памір» досі увінчують вершину гори Томнатик на кордоні з Румунією», – ідеться у дописі.

Ukraїner розповідає пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей та мистецтво. Про новаторів та експериментаторів, про агентів змін та перетворення просторів. За результатами експедиції планують створити сучасні путівники Україною декількома мовами. Перша тривала експедиція почалася у липні 2016-го року і триватиме до кінця 2018-го, охопить усі 16 історичних земель України – від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

Нагадаємо, 25-26 серпня 2018 року з нагоди Дня Незалежності у Путильському районі неподалік від «Паміру» проводитимуть фестиваль «Любіть Буковину, бо вона того варта».

 

 

Коментарі