Обплітають вулиці, як павутина. Дроти Чернівців у фото

«Шпальта» зробила підбірку фото центральних вулиць міста.

У багатьох місцях вулиці Чернівців обплетені дротами, наче павутиною. Це псує архітектурну привабливість міста та заважає фотографам і туристам зробити вдалі світлини. У міськраді пояснюють, через що виникає складність навести лад із кабелями.

«Наприклад, за мережі вуличного освітлення відповідає «МіськШЕП», за лінії електропередач – «Чернівціобленерго», за інтернет-мережі – провайдери. Близько року тому ми проводили нараду, на якій забов’язали установи, розташовані на Центральній площі, привести у відповідність ці дроти, якось сховати їх. Це питання перебуває на контролі відділу охорони культурної спадщини і вони мали б далі коригувати цей процес», – каже заступник чернівецького міського голови Володимир Середюк.

Окрім цього, за його словами, теоретично можна сховати дроти під землю, але це дуже дороге задоволення.

«Ми вивчали відповідний досвід європейських країн.  Знаю, що Мукачево планувало провести такі роботи, але там призупинили цей процес через нестачу грошей», – пояснює посадовець.

Заступник директора Департаменту ЖКГ Олег Пилип’як, уточнює, що у місті низько висять мережі саме інтернет-провайдерів.

«Десь у вересні ми візьмемо кілька вулиць і зробимо оголошення для провайдерів. Дамо термін, наприклад, місяць, щоб вони виправили ситуацію. Якщо ні – будемо обрізати дроти. Іншим способом це неможливо владнати. Дуже важко» каже Олег Пилип’як.

Пересвідчитись у масштабах проблеми можна просто піднявши очі вверх або переглянувши фоторепортаж Юлії Драган.

 

 

 

Залишити відгук