Без категорії

Скоро до школи. Як виглядають дитячі шкільні форми у різних країнах. Фото

Навколо необхідності шкільних форм виросло уже надто багато дискусій. Одні підтримують цю тенденцію, оскільки це економія грошей на дитячому одязі, інші – проти, бо це «вбиває ідентичність». Ми вирішили не заглиблюватись у дискусії, а просто подивитись на різницю між стилем шкільного одягу в різних країнах, підготувавши невеличку фотопідбірку.

Японія

Японська шкільна форма для дівчаток, «seifuku», відома у всьому світі завдяки аніме-мультфільмам і манга коміксам. Вона складається з кофтинки в морському стилі та спідниці. Взуття з невеликими підборами та гетри є абсолютно необхідними. Вони носять їх навіть взимку. Для того, щоб такі шкарпетки не зсувалися, дівчата використовують спеціальний клей.

Велика Британія

Стиль шкільної форми в Англії дуже суворий. Перша форма була блакитною. Вважалося, що цей колір виконував організаторську та заспокійливу функцію. Зараз кожна школа має свою шкільну форму та символи. У деяких школах дітям не дозволяють носити шорти в дуже спекотну погоду. В одній з шкіл хлопці влаштували страйк і пішли в школу, вдягнувши спідниці. Після цього багато шкіл зробили гендерно-нейтральну форму.

Австралія

Австралійська система освіти запозичила багато чого з Великої Британії. Їх шкільна форма дуже нагадує британську, тільки є більш відкритою та легшою. Багато шкіл також вимагають, щоб студенти носили капелюхи, не зважаючи на спекотну погоду.

Гана

Всі діти в країні повинні носити форму, але Гана, як і більшість африканських країн, має дуже низькі доходи та дуже високий рівень бідності серед населення. Таким чином, купівля шкільної форми є однією з перешкод, яка не дозволяє багатьом дітям отримати освіту. У 2010 році уряд поширив безкоштовні шкільні форми в різних містах.

Куба

На Кубі є декілька варіантів шкільної форми: білий верх з жовтим низом або синя вершина з темно-синім низом. У них також є білі сорочки та червоні сарафани або штани з необхідним елементом – краваткою.

Індонезія

У Індонезії колір шкільної форми залежить тривалості навчання. Верх завжди білий, але низ може бути червоним, синім або сірим. Найцікавіша частина настає пізніше: після того, як студенти пройдуть державний іспит, вони відсвяткують свою «свободу», розмальовуючи форму різними кольорами, використовуючи маркери та фарбу.

Китай

Китайські студенти мають кілька комплектів уніформи: для свят і звичайних днів, для літа та зими. Щоденні форми для дівчат та хлопчиків майже ідентичні, і вони дуже схожі на спортивний одяг.

В’єтнам

Дрес-код в початкових і середніх школах досить звичайний, але дівчата з вищої школи також можуть носити і білий національний костюм – «ао дай». У деяких школах його одягають лише в особливі випадки та церемонії, інші вимагають носити «ао дай» кожен день.

Сирія

Шкільна форма в Сирії була змінена від нудного хакі до більш яскравих кольорів (синього, сірого та рожевого) задовго до військового конфлікту з політичних причин. Це символізувало бажання жити в мирі.

Бутан

Інша країна, де школярі носять традиційний національний костюм – Бутан. Одяг дівчат називається «кіра», а хлопчиків – «го». Раніше в такому одязі носили підручники, але зараз у них є рюкзаки та інші сумки. Тим не менш, деякі використовують цю форму, щоб переносити щось.

Південна Корея

У Південній Кореї діти навчаються з ранку до вечора. Не дивно, що багато хто з них вважають, що школи є романтичним місцем, оскільки вони проводять там більшу частину життя. Дрес-код потрібний і регулюється самими школами, однак уніформа досить популярна навіть за межами школи та серед знаменитостей.

Шрі-Ланка

У Шрі-Ланці студенти повинні носити білу форму. Дівчата носять сукні, але рукави та коміри можуть бути різними. Хлопчики носять білі сорочки та блакитні шорти. У особливих випадках хлопці носять білі шорти.

Північна Корея

У Північній Кореї шкільна форма є обов’язковою: дівчата носять сукні, а хлопці носять сорочки з штанами. Але найцікавішою частиною уніформи є обов’язковий червоний шарф, який є символом підтримки північнокорейської політичної партії.

Індія

Більшість індійських шкіл мають обов’язкову уніформу. Хлопчики повинні носити сорочку з коротким рукавом, короткі штани, шкарпетки та темні черевики. Проте, дівчата одягають і довгі туніки і штани.

Фото: Інтернет

 

 

Коментарі