Афіша, Новини

Фестиваль національних культур та концерт органної музики. Як у Чернівцях святкуватимуть День незалежності

Проводитимуть заходи декілька днів.

Фото: allWomen

23-24 серпня у Чернівцях розпочнуться урочистості з нагоди 27-ї річниці незалежності України. Представники влади, волонтери, культурні діячі спільно виробили бачення програму святкових заходів, про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Так, 23 серпня, о 8:30, на Соборній площі відбудеться підняття Державного Прапора України та червоно-чорного прапора визвольних змагань за участю волонтерів, учасників АТО, добровольців, представників громадських організацій.

  • 8:45-9:00 – Хода учасників із Соборної до Центральної площі з розгорнутими полотнищами синьо-жовтого та червоно-чорного прапорів.
  • 09:00 – Урочиста церемонія підняття великого Державного Прапора України на Центральній площі.
  • 11:00 на Центральному кладовищі Чернівців панахида та покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО.
  • 13:00 у Виставковому центрі «Вернісаж» (вулиця Івана Франка, 15) відкриття виставки творів членів обласної організації національної спілки художників України,  присвяченої 27-й річниці незалежності України.
  • 14:00 в Літньому театрі ЦПКіВ імені Т.Шевченка Урочисте зібрання та святковий концерт.

24 серпня, у День незалежності, в усіх храмах населених пунктів області будуть відслужені Молебні за Україну.

  • 10:00 Центральній площі за участі представників влади, громадськості відбудеться оголошення хвилини мовчання, покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченку та Молебень за Україну
  • 17:30 в залі органної та камерної музики (Українська, 30) Урочисте закриття Фестивалю органної музики, присвячений 27-й річниці незалежності України (фестиваль триває з 01 по 24 серпня)

Окрім того, для чернівчан та гостей міста у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури і побуту (Світловодська, 2) проведуть День відкритих дверей. Усі охочі безкоштовно зможуть відпочити в чудовій атмосфері української автентики.

25-26  серпня на Горі Томнатик (Путильський район) відбудеться Фестиваль «Любіть Буковину, бо вона того варта!», присвячений 27-й річниці незалежності України.

Також 25 серпня у приміщенні колишньої військової станції «Памір» організують Науково-практичну конференцію «Інноваційні інструменти розвитку сільських територій».

26 серпня з 12:00 до 19:00 в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури і побуту (Світловодська,2) – Міжнародний фестиваль національних культур «Радість родин». У рамках мистецького проекту «Несемо в серці Україну» відвідувачі музею візьмуть участь у церемонії заснування міжнародного фестивалю національних культур, матимуть можливість переглянути виступи творчих колективів області та гостей свята з Білорусі, Молдови, Латвії.  А о 16:00 розпочнеться гала-концерт кращих естрадних співаків Чернівецької області.

 

Коментарі