Новини

«Хто такі клезмери». Лев Фельдман проведе лекцію в Літературному целанівському центрі

Лекція буде п’ятою серед одинадцяти заходів проекту «Czernowitz: єврейські цінності крізь призму культури та літератури».

Фото – Літературний целанівський центр

15 серпня о 19:00 в Літературному целанівському центрі Лев Фельдман проведе зустріч у рамках проекту «Czernowitz: єврейські цінності крізь призму культури та літератури».

Відомий музикант та диригент, викладач училища мистецтв, керівник оркестру єврейської музики «Frejlachs aus Czernowitz» читатиме лекцію «Хто такі клезмери та їх музика». Це буде п’ятий подібний захід із одинадцяти запланованих лекцій відомих фахівців, які стосуватимуться різних єврейських культурно-історичних сфер життя Чернівців.

Попередніми спікерами були головний Равін Чернівецького регіону Менахем Мендель Гліценштейн, доктор філологічних наук, целанознавець Петро Рихло, голова Асоціації єврейських організацій та громад України, співзасновник Літературного целанівського центру Йосиф Зісельс та Михайло Крайс.

За словами організаторів, у радянський період література Буковини була представлена лише частково. Видатних письменників із Чернівців тогочасна влада не визнавала. У зв’язку з цим такі всесвітньо відомі автори, як Роза Ауслендер, Пауль Целан, Іцик Мангер, Аарон Аппельфельд, Дмитро Загул та інші, залишалися на батьківщині майже незнаними. Літературний целанівський центр та його культурні заходи мають на меті компенсувати цю історичну несправедливість.

                                         

 

Коментарі