Новини

Як у Чернівцях шукали нових зірок для зйомок в історичному фільмі. Фото

Найкращі зможуть стати акторами нової кінокартини про козацькі часи.

12 серпня у Чернівцях відбувся другий етап кастингу акторів для фільму про гетьмана Павла Полуботка.

Конкурс акторської майстерності організували продюсерський центр «Магнат-медіа» та режисер стрічки Сергій Скобун. За його словами, найкращих обрали із понад трьохсот анкет.

«Сьогодні кастинг проходитиме у два етапи: спочатку потрібно 5-7 хвилин розповісти журі про себе, а потім – відтворити одну із сцен фільму за завчасно розданим сценарієм. Серед членів журі дуже багато відомих людей, які приїхали до нас з Києва та з-за кордону. Багатьох з них можна часто бачити на екранах телевізора. Це популярні актори, режисери, продюсери. Також є викладачі з Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого. Усі ці люди приїхали до Чернівців шукати таланти», – розповів режисер.

За словами організаторів, нагороди будуть у трьох вікових категоріях: від 7 до 12 років, від 13 до 17 та від 25 років.

Спеціально для «Шпальти» конкурсанти розповіли, чого очікують від кастингу.

«Я професійно займаюся хореографією, але хочу спробувати для себе щось нове. Саме тому і прийшла сюди. Раніше не мала якогось великого досвіду акторської майстерності, хіба що брала участь в невеличких шкільних сценках. На екрані дуже хотіла б втілити образ звичайної, простої дівчини, котра всім допомагає. Але й не відмовилася б від образу принцеси. Мені потрібно дуже постаратися, щоб сподобатися суддям. Треба виразно розповідати текст і зробити щось незвичне, щоб зацікавити журі», – сказала 10-річна чернівчанка Дарина Черней.

«Відзнятися в кіно – це маленька мрія з дитинства. А якщо є така можливість, то чому б не втілити мрію в реальність, або хоча б спробувати. Вже маю досвід акторської майстерності, тому готова до будь-яких ролей, люблю експериментувати. Звичайно, хотілося би бути головною героїнею якоїсь романтичної історії, але навіть образ відьми мені близький», – розповіла 25-річна чернівчанка Олеся Січковська.

Оскільки імена запрошених зіркових гостей організатори тримають в секреті, серед конкурсантів багато здогадок, хто може сидіти в журі. Юні таланти очікують побачити зірок серіалу «Школа» в кріслах суддів. Також сподіваються зустрітися із Русланою Лижичко, Валерієм Харчишиним, Марією Яремчук чи Ахтемом Сейтаблаєвим.

«Шпальті» вдалося дізнатися імена зіркових гостей. Серед них, зокрема, Віктор Андрієнко, Володимир Талашко, Віктор Демерташ, Михайло Грицкан та багато інших. Усі запрошені зірки стануть учасниками кінокарнавалу, який відбудеться сьогодні, о 18.00, на вулиці Ольги Кобилянської. Співпродюсерка кінокарнавалу Надія Бокатуро у коментарі «Шпальті» розповіла, що чернівчан чекає на червоній доріжці.

«Насамперед буде пишне відкриття. Різноманітні кінокомпанії представлятимуть свої фільми. Десятки акторів будуть одягнені за тематикою різних кінокартин. Також буде багато театралізованих постановок. Розважальна програма буде дуже яскравою. Зокрема, кожен, хто прийде на захід у вишуканій сукні чи у костюмі, зможе продефілювати червоним хідником та отримати спеціальні призи від журі, зокрема і грошові. З нетерпінням чекаємо всіх», – розповіла жінка.

Анна Колісник

Фото Антоніни Вишневської.

 

 

Коментарі