Новини

У Чернівцях із 27 проектів-переможців бюджету участі реалізували тільки 11

Проблеми із реалізації проектів залишаються у Департаменті житлово-комунального господарства, Департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин.

Фото: NewsRoom

Станом на 10 липня у Чернівцях з 27 проектів-переможців бюджету участі за 2017 рік реалізовано тільки 11.  Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила керівниця ГО «Пацієнти Буковини» Наталія Гусак

«Проблеми з реалізації проектів залишаються у Департаменті житлово-комунального господарства і Департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин. Фактично за перше півріччя Департамент ЖКГ розпочав реалізацію тільки одного проекту, а Департамент МК та ЗВ з 6 проектів тільки по трьох уклали договори. Ще по трьох проектах досі не відбулися торги», – ідеться у дописі. 

У коментарі «Шпальті» Наталія Гусак розповіла, що причин, чому проекти досі не реалізували, багато.

 «Департамент ЖКГ, Департамент МК та ЗВ здебільшого реалізує проекти з капітального ремонту чи капітального будівництва. Тому їм потрібен час для формування проектно-кошторисної документації. Враховуючи минулорічні помилки, ці процедури розпочали ще з ранньої весни. Але далі на тендерних торгах ніхто не виявив бажання виконувати необхідні роботи», – повідомляє керівниця ГО «Пацієнти Буковини».

Також вона зазначає, що є проекти, реалізація яких затягується з незрозумілих для неї причин. Наприклад, проект «Покращення доступності дітям з інвалідністю до власних будинків» мали реалізувати у червні. Хоча навесні департамент обіцяв першочергово зробити ремонт відповідної ділянки дороги. Проте реалізувати проект планують у серпні.

Коментарі