Новини

Буковинських неврологів відзначили престижною європейською нагородою

Володарями «Духу досконалості» стали тільки п’ять медиків з 120 номінантів із 60 країн світу.


Фахівці центру невідкладної неврології Лікарні швидкої медичної допомоги – Університетської лікарні цьогоріч отримали рідкісну престижну нагороду «Дух досконалості» від європейського проекту Ініціатива Angels та Європейської організації боротьби з інсультом (ESO). В Україні аналогічну відзнаку мають тільки неврологи Вінниччини, повідомляють на сайті Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

Завідувач центру невідкладної неврології ЛШМД, провідний експерт Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА за фахом «Неврологія», кандидат медичних наук Анна Вакарчук розповіла, що на дану відзнаку претендували 120 номінантів із 60 країн світу. Однак щороку «Дух досконалості» отримують тільки п’ять кращих медиків за якісне надання медичної допомоги хворим з гострими порушеннями мозкового кровообігу.

«Дух досконалості» мені вручили під час ІV конгресу Європейської організації боротьби з інсультом, незадовго до відзначення 15-річчя створення нашого центру невідкладної неврології», – каже Анна Вакарчук.

За інформацією експерта, менш ніж за рік на Буковині відпрацювали клінічний маршрут пацієнтів з гострими порушеннями мозкового кровообігу. Це досить важливо, адже від чітко продуманої побудови клінічного маршруту залежить якість організації взаємодії усіх медичних служби та своєчасне надання медичної допомоги такому пацієнту. Зокрема, можливість застосування сучасних лікувальних методик – тромболітичної терапії, яка не тільки зберігає життя хворому, а дозволяє уникнути інвалідності, до якої може призвести інсульт.

Також працювали над оперативною госпіталізацією і транспортуванням пацієнтів з гострими порушення мозкового кровообігу та своєчасною діагностикою інсульту. Найкраще в цьому плані працюють медики Глибоцького району. 

 

 

 

 

Коментарі