Новини

Хода містом та бал у примаря. У Румунії відбувся фестиваль «Буковинські зустрічі»

У ньому взяли участь десяток колективів з Чернівецької області.  

Фото Галини Марараш

З 27 по 29 липня у румунському місті Кимпулунг-Молдовенеск відбувся традиційний фестиваль «Буковинські зустрічі». Захід проходив за двома напрямками: конкурсна програма румунських колективів та фестивальні виступи гостей із-за кордону, а саме – з Польщі, Молдови, Угорщини та України.

Чернівецьку область представляли ансамбль танцю «Юність» (Чернівці), театр народних традицій «Чернівчанка», вокальні колективи «Берегиня» (Вашківці) та «Перлина Карпат» (Берегомет), ансамбль танцю «Черемшина» (Вашківці) й «Рута» Вашковецького медколеджу БДМУ, фольклорі колективи «Родина» (Ревно), «В’янечек» (Нижні Петрівці), а також оркестри народних інструментів з Глибоки та Вижниці.

Фестиваль розпочався традиційною ходою центром Кимпулунга.

«Вулиці міста упродовж трьох днів були переповнені місцевими жителями, які особливо підтримували виступи колективів з Чернівецької області. Окрім презентацій на фестивальних сценах, на запрошення місцевого колективу «Piatra Șoimului» (з румунської «Орлиний камінь») ми піднялися на одну із вершин Румунських Карпат – гору Рариу», – розповів у коментарі «Шпальті» керівник народного аматорського ансамблю танцю «Черемшина» з Вашківців Орест Сірецький.

«Румуни надзвичайно тепло сприймали виступи українських колективів. Коли ми крокували містом урочистою ходою, містяни вигукували «Слава Украіні!». Усі колективи нагородили дипломами та пам’ятними подарунками, а на прощання учасники фестивалю обмінялися сувенірами», – повідомила керівниця театру народних традицій «Чернівчанка» Галина Марараш.

Також буковинські майстри взяли учать у виставці-продажі товарів народних ремесел. Окрім цього, учасники фестивалю відвідали традиційний бал у примаря (мера) міста Кимпулунг-Молдовенеск.

Фото: Andrea Ardeleanu

 

 

Коментарі