Новини

У Чернівцях відбудеться правова майстерня для жінок, які пережили бойові дії та переселення

Учасниці зможуть осмислити свій досвід та навчитися захищати власні права.

3 – 6 серпня у Чернівцях відбудеться мистецько-адвокаційна майстерня з прав жінок «Одна з нас».

Майстерню організовує громадське об’єднання «Театр для діалогу» в рамках проекту UN Women Ukraine «Ґендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки» за підтримки Уряду Швеції.

Захід допоможе внутрішньо переміщеним та іншим жінкам, на яких вплинув конфлікт на Сході та в Криму творчо осмислити свій досвід, дослідити потреби, знайти коло однодумниць, щоби захищати власні права та будувати діалог з владою у громаді.

Організатори збираються дослідити гендерний вимір становища жінок, котрі пережили бойові дії та переселення, заявити про актуальні проблеми і потреби через виставу форум-театру. Експертки разом з групою проаналізують інструменти для захисту прав, які учасниці зможуть застосувати на місцевому рівні.

Участь в майстерні безкоштовна і відкрита для жінок з досвідом внутрішнього переміщення, що проживають у Чернівецькій, Івано-Франківській та Хмельницькій областях. А також для інших жінок з цих регіонів, які на власному досвіді відчули наслідки збройного конфлікту: місцевих активісток, журналісток і представниць влади.

Детальніше про умови участі дізнавайтеся за посиланням.

 

 

Коментарі