Каспрук більше не мер Чернівців. Коментарі сторін

Повноваження міського голови здійснюватиме Василь Продан.

Сьогодні, 26 липня, депутати Чернівецької міської ради двома третинами голосів проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука. Відповідно до статті 42 закону «Про місцеве самоврядування в Україні», до моменту початку повноважень міського голови, обраного на позачергових виборах, повноваження мера здійснюватиме секретар міськради Василь Продан. Одразу після голосування він зібрав погоджувальну раду голів фракцій, аби вирішити яким чином продовжувати роботу сесії.

«Нічого екстраординарного не відбулося, Чернівці вже проходили цю процедуру, а зараз потрібно братись за роботу і виправляти ті недоліки, які ми бачили останні чотири роки. Перш за все будемо вирішувати проблему громадського транспорту та доріг», – повідомив у коментарі «Шпальті» Василь Продан.

«Те, що відбулося сьогодні, справедливо, і я впевнений, що люди, які надалі будуть працювати, покажуть чернівчанам, як має розвиватися наше місто», – сказав депутат Віталій Михайлішин, котрий займав посаду секретаря у 2011 році, коли достроково припинили повноваження міського голови Миколи Федорука.

Зняття з посади мера Олексія Каспрука, зокрема, підтримала фракція «Батьківщина» (окрім депутата Тараса Бабуха).

«Фракція «Батьківщина» голосувала за місто Чернівці, за чернівчан, ми незадоволені тим, що коїться в місті і виступили за зміни у Чернівцях», – сказав у коментарі «Шпальті» очільник фракції Олександр Пуршага.

Також він розповів, що попри чутки, йому зайняти посаду секретаря міськради ніхто не пропонував.

13 депутатів відмовились брати участь у голосуванні, кажуть, аби уникнути маніпуляцій.

«Не думав, що демократичні сили, що виступали на Майдані проти Януковича, який узурпував владу, об’єднаються з фірташівською більшістю і ухвалять рішення щодо відставки законно обраного мера. Але міська рада буде працювати, тим більше, що ми маємо приклад Миколаєва, де також усунули міського голову і згодом суд скасував це рішення і мер повернувся до роботи», – розповів у коментарі «Шпальті» депутат Андрій Романчишин.

Своєю чергою, Олексій Каспрук зазначив, що оскаржуватиме рішення депутатів у суді.

«Хочу подякувати чернівчанам за довіру, за підтримку, хочу побажати, хочу подякувати тим депутатам, які зберегли честь і совість, терпіння, адже тепер інтереси громади, збереження комунального майна та земель – це ваша зона відповідальності в цій сесійній залі», – сказав одразу після оголошення результатів таємного голосування вже колишній міський голова.

Нагадаємо, після дострокового припинення повноважень міського голови Олексій Каспрук займеться громадською діяльністю.

 

 

Залишити відгук