Новини

З 1 серпня проїзд у чернівецьких тролейбусах коштуватиме три гривні

Студенти та учні платитимуть дешевше.

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради затвердив новий тариф на проїзд у міському електротранспорті. З 1 серпня за одну поїздку у тролейбусі чернівчани платитимуть три гривні. У проекті рішення спочатку передбачалось, що під час безготівкової оплати карткою вартість проїзду буде дешевшою – 2 гривні 50 копійок. Однак секретар міськради Василь Продан вніс пропозицію виключити відповідний пункт з проекту.

«Деякі члени виконкому були готові голосувати за новий тариф тільки за умови однакової вартості проїзду як за готівкової, так і за безготівкової оплати. У зв’язку з цим довелось піти на компроміс і ухвалювати проект без цього пункту», – повідомив у коментарі «Шпальті» заступник міського голови Володимир Середюк.

За його словами, це призведе до відсутності стимулювання чернівчан до використання платіжних карток для оплати проїзду.

«Дешевшу вартість проїзду за безготівкової оплати закладали якраз для того, щоб чернівчани починали використовувати електронні платіжні засоби. Тепер, коли буде однакова вартість, не матиме сенсу людям відкривати картки», – сказав Володимир Середюк.

Водночас студенти платитимуть за проїзд у тролейбусах дві гривні (в період навчального року), а учні чернівецьких шкіл – одну гривню (упродовж календарного року). Також встановили вартість поїздки у міському електротранспорті в нічний час у розмірі восьми гривень.

«Ми затвердили тільки тариф, графік «Чернівецьке тролейбусне управління» розроблятиме окремо. Як тільки підприємство матиме можливість, одразу запустить нічні тролейбуси», – розповів заступник мера.

Своєю чергою, вартість місячного проїзного квитка становитиме 150 гривень. Безготівкову оплату за проїзд у міському електротранспорті мають запровадити не пізніше 1 жовтня 2018 року.

 

 

Коментарі