Новини

Студенти БДМУ відпрацьовуватимуть практичні навички на манекені світового виробника

Манекеном «Code Blue III Neonate» можна керувати та задавати показники дистанційно.

Фото з Facebook

Студенти Буковинського державного медичного університету зможуть відпрацьовувати практичні навички на найсучасніших манекенах світових виробників «Code Blue III Neonate». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб БДМУ Віталій Смандич.

«Мав можливість протестувати обладнання 2018 року випуску. Дуже великий набір програм та сценаріїв для відпрацювання в симуляційній медицині», – йдеться у дописі.

Як розповів у коментарі «Шпальті» Віталій Смандич, це американське обладнання, шість позицій уже є у Чернівцях, ще сім їдуть з Америки.

«Малі манекени руки, торси купували упродовж останніх двох років, вони є на кафедрі, тож студенти уже ними користуються», – пояснив він.

Макет має великий набір програм для відпрацювання у симуляційній медицині, зокрема, плач, стогін, можливість зондування, проведення серцево-легеневої реанімації, вимірювання тиску, показники сатурації, пульсу, серцебиття та пропальповування тім’я.

Окрім цього, за словами пана Віталія, на Руській, 87 відкриють навчальний корпус БДМУ, на четвертому та п’ятому поверхах якого облаштують симуляційний центр.

Студенти зможуть керувати манекеном та задавати показники дистанційно – через планшет.

 

 

Коментарі