Новини

Електронні та паперові заяви. У ЧНУ розповіли, як правильно подати документи

Документи приймають в електронній формі та у порядку «живої черги».

У закладах вищої освіти міста приймають документи на денну та заочну форми навчання для здобуття ступенів магістра й бакалавра, а також молодшого спеціаліста на основі повної загальної середньої освіти.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії ЧНУ імені Юрія Федьковича Петро Шпатар розповідає, як стартувала кампанія.

«12 липня розпочалася вступна кампанія. Документи в паперовій формі подають пільгові категорії вступників. Це для того, щоб вони могли скористатися наявними пільгами, тому що в електронному варіанті немає можливості вказати усі ці нюанси. Усі інші першокурсники подають заяви в електронній формі. Сьогодні більшість вступників прийшли подавати документи із дипломом молодшого спеціаліста. Абітурієнти, які вступають на загальних основах, подають заяви тільки в електронній формі. Сайт працює цілодобово без технічних затримок».

За словами Петра Шпатара, впродовж двох днів вступної кампанії у ЧНУ зареєстрували близько шести тисяч електронних заяв від вступників та 1,5 тисячі заяв від абітурієнтів пільгових категорій.

«Серед абітурієнтів найпопулярнішими факультетами для вступу є юридичний, факультет іноземних мов, факультет фізичної культури та здоров’я людини і комп’ютерні науки».

Також в університеті до 24 липня триває прийом документів на вступ до магістратури.

Як повідомив заступник секретаря приймальної комісії, усі охочі вступити на навчання в магістратуру, мають особисто прийти до вишу та в друкованому варіанті подати заяви, бо електронний кабінет для них не діє.

 

Христина Тимофійчук

Фото Юлії Драган

 

 

Коментарі