Новини

Проект кіномистецького центру Миколайчука здобув нагороду на фестивалі української архітектури

Візуалізація проекту перемогла у категорії «Пошук ідентичності».

Чернівецька архітектурна компанія BOYKOARCHITECTGROUP здобула нагороду за відеопрезентацію проекту кіномистецького центру імені Івана Миколайчука на фестивалі української архітектури «Вежа».

Фестиваль проходив з 28 червня по 1 липня у Львові. Конкурс присвячений 110-річчю від часу створення першого громадського об’єднання архітекторів у місті. Фестиваль відвідали архітектори не лише з різних регіонів України, але й з Італії, Франції, Берліну тощо. У межах заходу відбувся конкурс архітектурних відеопрезентацій до проектів зі Львова, Тернополя, Хмельницького, Дніпра та Чернівців.

Основною темою фестивалю був пошук національної ідентичності.

«Ми здобули нагороду в категорії «Пошук ідентичності» серед близько 20 учасників з усієї України. Наш об’єкт – кінотеатр імені Івана Миколайчука, власне і є відображенням національної ідентичності, оскільки Іван Миколайчук є відомим українським актором сценаристом, режисером», – розповідає архітектор та керівник проектів компанії Ярослав Бойко.

 

Над візуалізацією проекту кіномистецького центру імені Івана Миколайчука працювала команда BOYKOARCHITECTGROUP. Відеопрезентація також містить проект управління культури ЧМР «Видатні особистості із нами» – монументальне зображення Івана Миколайчука на фасаді будинку на вулиці Головній, 142.

«У візуалізації ми використали мурал, створений управлінням культури. Проте, чи буде портрет Миколайчука прикрашати будинок біля кінотеатру насправді, залежить від міської ради», – пояснює Ярослав Бойко.

Більша частина робіт уже виконана, навіть деякі оздоблювальні роботи завершені. Незабаром починатимуть ремонт фасаду і благоустрій навколо кінотеатру. Тоді зміни будуть помітні і зовні, –розповів архітектор у коментарі «Шпальті»

«Терміни завершення робіт залежать від підрядників. Зараз відбувається перерахунок кошторисної документації, вона проходить експертизу», – Ярослав Бойко.

Нагадаємо, раніше реконструкцію кіномистецького центру обіцяли завершити наприкінці зими – на початку весни 2019 року.

 

 

Коментарі