Новини

Олег Винник, LP, Placebo. Чернівчанка поділилась враженнями від фестивалю Atlas Weekend

Наймасштабнішу музичну подію країни відвідали 448 тисяч людей.

Фото СТБ

З 3 по 8 липня у Києві, на території виставкового центру ВДНГ, проходив фестиваль Atlas Weekend. Упродовж тижня свої концерти дали 250 українських та закордонних виконавців. Журналістка Христина Тимофійчук також побувала на найбільшому фестивалі східної Європи і на шість днів поринула у світ музики, драйву та емоцій. Як це було, читайте далі. 

stb.ua

3 липня, у День української музики, вхід на всі події був безкоштовним. Хедлайнером цього дня став український рок-музикант Олег Винник.

Послухати пісні «Ніно», «Возьми мене в свой плен» прийшло близько 150 тисяч «молодих вовчиць». Крім Винника цього дня звучав і український фолк. Неймовірним вокалом зачаровували Марія Чайковська, Христина Соловій, гурти «ВВ», «Kozak Sistem», «Біла вежа».

4 липня на головній сцені свої хіти виконував молодий бельгійський продюсер та діджей Lost Frequencies, а ввечері незабутню атмосферу створив найкращий діджей світу за версією журналу DJ Magazine, Мартін Гаррікс. Родзинкою другого дня фестивалю став виступ Monatikа, який підкорював глядачів своїми запальними танцями. 

Третій день фестивалю розпочався лірично. Про ніжність, кохання та ейфорію співав Pianoboy, Kadnay.

stb.ua

Паралельно на іншій сцені у стилі панк-року, підриваючи публіку та ламаючи мікрофон, виступила російська група «Порнофильмы». Також шанувальники такої музики оцінили драйвовий виступ вокаліста Володимира Котлярова.

Тему ніжності продовжила чарівна американська співачка LP. У інтерв’ю вона розповіла, що дуже хвилювалася перед виступом, бо підготувала насичену музичну програму. Та усі переживання виявились марними, адже українські шанувальники підтримали її з першої хвилини появи на сцені.

stb.ua

LP дала повноцінний концерт, її виступ тривав 1, 5 години. За цей час вона заспівала близько 12 пісень, під кожну з яких шаленіли тисячі людей.

Відео Звездный Instagram 

Четвертого дня фестивалю, у п’ятницю, на території ВДНГ значно побільшало людей. Хтось за традицією розпочинав свій ранок о третій годині дня з легкого перекусу, а хтось насолоджувався життям, смакуючи легкі літні коктейлі.

Орім музичних сцен на Atlas Weekend можна було відвідати також мистецьку платформу та послухати письменників Юрія Іздрика, Сергія Жадана, братів Капранових, Любка Дереша.

Музикою цього дня дивували Арсен Мірзоян, Сергій Бабкін, шалені дівчата з Dakh Daughters та Dakha Brakha. Незабутню атмосферу подарував британський артист Benjamin Clementine та швейцарський гурт «Kadebostany».

В останні дні, 7-8 липня, гостей фестивалю розважали гурти «Дай Дорогу», «Нейромонах Феофан», «Пошлая Молли», «Yarmak», Fontaliza. Хедлайнером суботи став британський гурт, який грає електронну музику The Chemical Brothers.

stb.ua

 А на завершення фестивалю Atlas Weekend виступила легендарна британська рок-група з двадцятирічним досвідом на сцені «Placebo».  Як це було, пропонуємо переглянути.

Відео Сергій Сагайдак

Христина Тимофійчук

 

Коментарі