Новини

Чернівецьку ОДА пікетують водії авто на єврономерах. Фото

Вимагають лібералізації законодавства щодо автомобілів з Європи.

Декілька десятків водіїв автомобілів з іноземною реєстрацією зібралися під стінами Чернівецької обласної державної адміністрації. Вони вимагають від влади лібералізації митного законодавства щодо вживаних авто з Європи. Також представники «АвтоЄвросили Чернівці», «Люстраційної громади Буковини» та інших громадських організацій добиваються скасування постанови Кабінету міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення умов для унеможливлення ухилення від сплати митних платежів».

«Ми просто прийшли як громадяни міста, Буковини до представників влади, ми не планували жодних силових акцій. Добиваємося скасування постанови уряду  №479. Згідно з цим документом патрульних поліцейських наділили обов’язками митників, а це неправильно», – розповів представник ГО «АвтоЄвросила Чернівці» Микола Скрипський.

Окрім цього, вимагають від парламенту ухвалення закону про доступне розмитнення автомобілів. Подібні акції проходять по всій України, зокрема, в столиці водії авто на єврономерах заблокували центр міста. З Чернівецької області туди поїхали десять автомобілів, якщо акція в Києві затягнеться, то з Буковини відправлять ще більше машин.

Пікетувальники ухвалили звернення, яке мали передати голові Чернівецької ОДА, однак Олександра Фищука не було на робочому місці. Організатори акції зазначили, що чекатимуть на посадовця, розійтись планують не раніше 15:00.

 

Іван Сірецький

 

Коментарі