Ініціативи, Новини

Тренерка з десятирічним досвідом розповіла чернівчанам, як знайти кошти для реалізації ідеї

Про грант – на пальцях: Олена Герман провела воркшоп для громадських організацій.

 

9 липня у Чернівцях відбувся семінар «Проектна заявка: від ідеї до подачі». Тренерка з десятирічним досвідом розробки та реалізації проектних заявок Олена Герман провела для громадських організацій інтерактив, під час якого пояснила, як залучити донорів для втілення власного проекту.

Олена Герман – директорка ГО «Пенітенціарна ініціатива» (Миколаїв), директорка ВБО «Ініціатива заради життя» (Миколаїв), програмна директорка Євразійської коаліції з чоловічого здоров’я (Таллінн), викладачка Нової патрульної поліції. Олена має понад 10 років досвіду розробки та реалізації проектних заявок і понад п’ять років роботи в донорських організаціях.

Які організації пропонують гранти, як зробити ваш проект привабливим для донора, на що звертають увагу грантодавці, про створення проектної заявки – про усе це тренерка розповіла зсередини.

Так, Олена Герман наголосила на важливості оригінальної ідеї для отримання гранту. Адже донори дають кошти лише у проекти, для здійснення яких докладають багато зусиль. Також важливо конкретизувати, що саме збираєтеся змінити, на яку цільову аудиторію працюєте, які конкретно ресурси необхідні. Та детально пояснити, хто ви і чому хочете грант.

«Те, чого ви не розкажете донору, він ніколи не дізнається. Тому не бійтеся хвалити себе, розповідаючи про всі попередні проекти, та довести, що саме вам необхідні ці гроші», – зазначила Олена Герман.

Як приклад успішного використання можливостей фандрейзингу пані Олена згадала епізод роботи в пенітенціарній організації. Тоді, знаючи, що «Укрзалізниця» просто викидає постільну білизну після закінчення терміну використання, її організація подарувала 100 комплектів білизни СІЗО.

Про інші лайфхаки дізнавайтеся з трансляції інтерактиву на сторінці «Шпальти» у Facebook.

 

Коментарі