Новини

Які аналізи та обстеження будуть безкоштовними та де їх роблять у Чернівцях

У МОЗ пояснили, за що пацієнтам не доведеться платити.

 

zdrav.in.ua

Після старту чергового етапу медичної реформи декотрі аналізи та обстеження будуть безкоштовними.

«До пакету безкоштовних послуг входять: загальниий аналіз крові, загальниий аналіз сечі, визначення рівня глюкози в крові, загального холестерину», – про це пише Експрес із посиланням на речника Міністерства охорони здоров’я Олександра Ябчанка.

Також сюди входить: вимірювання артеріального тиску, електрокардіограма, вимірювання ваги, зросту, окружності талії. А ще: швидкі тести на вагітність, на тропонін, на ВІЛ та вірусні гепатити.

Як повідомила у коментарі «Шпальті» заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Галина Бовкун у Чернівцях ці обстеження будуть проводити в рамках реформи за кошти капітаційних виплат лише після заключення договорів поліклінік міста та центрів ПМСД із НСЗУ (сесія міської ради має затвердити статути, тоді комунальні медичні установи міста перетворяться на комунальні некомерційні підприємства).

Це орієнтовного буде з жовтня 2018 року.

Наразі ці обстеження проводять на первинній ланці за направленням лікаря в лабораторіях КМУ міського та обласного підпорядкування, а також у приватних лабораторіях.

 

Коментарі