Новини

Сімейного лікаря можна обрати у приватних клініках

НСЗУ уклала договори з 12-ма приватними клініками та лікарями ФОПами з різних регіонів України.

dailymedicalinfo.com

Кожен може обрати свого лікаря у приватній клініці чи лікарні так само, як у комунальній амбулаторії чи поліклініці, та лікуватися безоплатно. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбук в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Таку можливість ми закладали від самого початку трансформації системи охорони здоров’я і нарешті можемо оголосити офіційно: у рамках першої хвилі НСЗУ уклала договори з 12-ма приватними клініками та лікарями ФОПами з різних регіонів України», – йдеться у повідомленні.

Завдяки трансформації системи охорони здоров’я держава вперше починає спрямовувати фінансування і до приватних медзакладів. Це приклад роботи принципу «гроші за пацієнтом», коли держава дає можливість пацієнту обирати, де лікуватися, та оплачує його вибір.

12 приватних клінік та лікарів-ФОПи, з якими уклала з ними договори, отримуватимуть фінансування за такими ж тарифами, як і комунальні амбулаторії і поліклініки.

Всі пацієнти, які підписали там декларації з лікарями, отримуватимуть послуги первинної медичної допомоги безоплатно, адже за них заплатить Національна служба здоров’я.

Вам буде цікаво: Два заклади у Чернівецькій області уклали договір з НСЗУ.

Список цих клінік та лікарів-ФОПів можна подивитися на сайті МОЗ України.

Окрім того, незалежно від того, чи ви оберете лікаря у приватному, чи комунальному медзакладі, ви можете отримувати однаковий безоплатний спектр послуг (детальніше тут).

 

 

Коментарі