Новини

Наслідки стихії на Буковині. Зруйновано міст та є загроза прориву дамб

Є  загроза прориву дамб з Чернівецької області та  Франківщини.

 

У Лаурському лісництві поблизу села Красноїльськ Сторожинецького району вода зруйнувала дерев’яний міст. Кілька десятків грибників зі своїми автівками не можуть повернутися назад. Наразі на місці пригоди працюють рятувальники, – повідомляє Сторожинець. Інфо.

Також 29 червня на території Кіцманського району було пошкоджено дамби семи штучних ставків у селах Малятинці та дамби одного штучного ставка у у Іванківцях, унаслідок цього виникла загроза прориву дамби ставка на території села Ошихліби.

«Робоча група у складі голови Чернівецької ОДА , тимчасово в. о. голови Кіцманської РДА Юрія Косара, тимчасово в. о. начальника Управління УДСНС України у Чернівецькій області Андрія Мамавка, заступника з реагування на надзвичайні ситуації начальника Управління УДСНС Сергія Шмиголя провела моніторинг рівня води у шести ставках сіл Ошихліби, Іванківці, Ставчани та Малятинці Кіцманського району»,  – про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук начальник управління ДСНС у Чернівецькій області Сергій Михайлюк

«Сьогодні є загроза прориву дамб є не лише з Чернівецької області, а й з Франківщини. Всіма силами регулюємо воду, яка повинна сходити.  Маємо врахувати ситуацію, яка нині склалася, особливо для села Шипинці – де пропуск води надзвичайно обмежений. Для запобігання підтопленням насамперед потрібно чистити обхідні канали. Зараз, об’їжджаючи окремі водні об’єкти, роблю висновок, що все чиститься в авральному режимі, замість того, аби готуватися заздалегідь», – зазначив голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

За результатами проведеного моніторингу голова Чернівецької ОДА дав доручення місцевим органам влади та відповідним службам району щодо ліквідації наслідків негод.

Нагадаємо, уночі проти 1 липня у Чернівцях очікується чергова хвиля дощового паводку.

 

 

 

Коментарі