Новини

У Чернівцях перевізникам необхідно облаштувати автобуси для людей з інвалідністю

Строк дії договору з перевізником продовжується один раз на п’ять років.

Фото: Альона Чорна

З метою організації належного рівня транспортного обслуговування населення перевізниками всіх форм власності на міських автобусних маршрутах загального користування внесено зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 16 червня. Згідно з яким, департамент житлово-комунального господарства міської ради публікуватиме оголошення про конкурс в ЗМІ не пізніше, ніж за 30 днів до початку конкурсу, повідомляють на Офіційному сайті міської ради.

На засіданні конкурсного комітету пропозиції перевізників-претендентів оцінюються за бальною системою основних параметрів, які подані ними на конкурс за показниками нарахування балів. Відтак на маршрутах мають використовуватись транспортні засоби, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в кількості 35 відсотків загальної кількості автобусів на маршруті до 31 грудня 2019 року та 50 відсотків – з 1 січня 2020 року.

Транспортні засоби, що можуть перевозити осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування людей з інвалідністю з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

Загальний перелік відповідних вимог встановлюється згідно з порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їх використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженого Мінінфраструктури.

Строк дії договору з перевізником продовжується один раз на п’ять років за рішенням організатора перевезень за наявності заяви автомобільного перевізника – переможця попереднього конкурсу, яку він подає за формою згідно з додатком 7 до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №1081, із змінами та доповненнями, в якій, зокрема, зазначається інформація про підтверджене інвестування коштів на придбання більш нових та комфортабельних автобусів стосовно тих, які використовувались автомобільним перевізником на об’єкті конкурсу, наявності вмотивованих підстав вважати зазначеного автомобільного перевізника таким, що здійснював перевезення за цим маршрутом впродовж попереднього періоду без порушення умов укладеного попереднього договору.

Договір може бути достроково розірвано організатором перевезень в частині відносин щодо обслуговування маршрутів та виконання окремих рейсів з підстав, визначених законодавством та договором.

Організатор перевезень зобов’язаний провести конкурс не пізніше, ніж за 45 календарних днів до дня закінчення строку дії договору, укладеного попередньому переможцю конкурсу. У такому разі дія договору, укладеного за результатами конкурсу, починається після закінчення строку дії договору на перевезення укладеного відповідно до результатів попереднього конкурсу на цьому об’єкті. У разі порушення Перевізником умов договору, до нього можуть бути застосовані господарські санкції у вигляді штрафу.

 

Коментарі