Новини

У Чернівцях започаткували стипендію міської ради для молодих учених

Вона складатиме 1700 гривень.

ФОТО – КФУ

Сьогодні, 19 червня, на черговій сесії міської ради депутати підтримали петицію «Про заснування іменної стипендії для молодих учених Чернівецького міського голови».

Автор петиції Ярослав Галан у коментарі «Шпальті» розповів, що наразі триває процес розробки Положення про стипендію міської ради для молодих учених.

«Проект є, проте сьогодні міська рада доручила розробити проект також відділу освіти та молоді. Уже була зустріч із робочою групою, до якої входять 18 людей. Ми розробили основні критерії. Так, стипендію виплачуватимуть 15 молодим науковцям і складатиме вона приблизно 1700 гривень», – розповідає голова ради молодих учених у Чернівецькій області Ярослав Галан.

Згідно із ЗУ «Про науково-технічну діяльність» стипендію зможуть отримувати кандидати, віком до 34 років та доктори наук до 39 років. Заявки від молодих науковців почнуть приймати приблизно у жовтні-листопаді.  

«Якщо все складеться, то з наступного року 15 людей, які будуть відповідати критеріям, уже отримуватимуть стипендії», – каже Ярослав Галан.

Окрім цього, він розповідає, що уже написали лист голові Чернівецької обласної ради та ОДА, тож тепер у обласній раді буде 5 додаткових стипендій – відтак у 2019 році таких виплат буде 20.

«Якщо ухвалять порядок призначення та виплат іменної стипендії міського голови для молодих учених, тоді кожен молодий учений, незалежно від того, працює він чи ні, зможе займатися науковою діяльністю та самостійно подаватися на стипендії», – зазначає Ярослав Галан.

Стипендії молодим ученим уже виплачують у Львівській, Полтавській та Дніпропетровській областях.

 

Ярослава Дерев’янко

 

 

Коментарі