Новини

Як у Чорториї проходив фестиваль «На гостини до Івана»

Захід відбувався з нагоди 77-ї річниці Івана Миколайчука.

Вчора у селі Чортория відбулися урочисті заходи в рамках фестивалю «На гостини до Івана». Традиційно біля фестивальної брами хлібом та сіллю зустріли гостей, після цього – розпочалась фестивальна хода до музею – садиби Івана Миколайчука. 

Також на фестивалі виступали друзі актора.

«На цьому подвір’ї відчувається неймовірна аура. Вона, переконаний, входила у серце митця, і допомогла стати тим, ким він став – великим українцем. На роль у легендарній стрічці був затверджений інший – російський актор. Та після проб Івана Миколайчука, оператор Юрій Іллєнко був так вражений грою актора, що переконав Сергія Параджанова переглянути кандидата на головну роль», – зазначив український режисер, сценарист, директор кіностудії імені Олександра Довженка Олесь Янчук.

Представник Державного агентства України з питань кіно Артем Голосов розповів, що Іван Миколайчук був дійсно національним героєм для України. 

Також на фестивалі прозвучала українська народна пісня у виконанні Марії Миколайчук, Валентини Ковальської та Ніни Матвієнко. Вони вперше відомі як тріо «Золоті ключі» зазвучали у хаті Івана та Марії Миколайчуків.

Після урочистостей на майдані відбувся фестиваль на «На гостини до Івана», де виступили кращі колективи району та області.

 

Фото: Чернівецька ОДА

 

 

Коментарі