Новини

У Чернівцях двоє одинадцятикласників набрали по 200 балів на ЗНО

Уже відомі перші результати ЗНО.

У Чернівцях є двоє одинадцятикласників, котрі набрали по 200 балів на ЗНО. Так, учень ліцею №1 Остап Микитюк набрав 200 балів на ЗНО з математики, а учениця гімназії №4 Каріна Пентескул отримала найвищий бал на ЗНО з української мови. Про це у коментарі «Шпальті» повідомила завідувач відділу групи моніторингу ЗНО в Чернівецькій області Любов Якименко.

Талановиті одинадцятикласники розповіли «Шпальті», як готувалися до ЗНО та куди планують вступати. 

«У Чернівецькому ліцеї №1 математичного та економічного профілів моєю учителькою 

математики була Олександра Гуска. Оскільки у нас математичний клас, програма не була для нас дуже складною, тим паче, вчителька упродовж року готувала увесь клас до ЗНО. Олександра Семенівна весь час проводила з нами додаткові заняття, ми вирішували складні завдання. Я був готовий до ЗНО. Враховуючи те, що останні декілька років беру участь у різних олімпіадах, уже немає хвилювання, коли вирішую такі завдання. Це не так складно для мене», – каже Остап Микитюк. 

За його словами, увесь клас дуже добре склав ЗНО з математики, приблизно у 20 людей за зовнішнє незалежне оцінювання із цього предмету 190 балів та більше.

На ЗНО завдання були досить чіткими та зрозуміли, каже Остап.

Хлопець чекає результатів з фізики, які будуть відомі 21 червня, тоді й вирішить, куди вступатиме.

«Та швидше за все це буде Київ», – додає він.

Каріна Пентескул, яка набрала 200 балів на ЗНО з української мови та літератури, розповідає, що ретельно готувалась до тестування.

 

 

«Я тяжко працювала, готуючись до зовнішнього незалежного оцінювання. Тож для мене після такої підготовки завдання не були надто складними. Звісно, були відповіді, у яких я сумнівалася, але результат мене потішив», – розповідає вона.

Готувалася до ЗНО Каріна разом зі своєю учителькою української мови та літератури.

«Я розраховувала отримати 200 балів. Знала, що немає помилок у відповідях, адже після ЗНО перевіряли завдання разом із моєю учителькою. Все ж я трішки хвилювалася за твір, бо його по-іншому оцінюють. Але була приємно вражена, коли відкрила результати і побачила, що за творчу частину у мене максимум».

На запитання, куди вступатиме, дівчина каже, що подаватиме документи до Львова та Чернівців на факультет іноземних мов, адже хоче вивчати англійську.

 

Іванна Аннин

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі