Новини

До 77-ї річниці від дня народження Миколайчука організували кінофестиваль «Іванова Переберія»

15 червня – 77-ма річниця від дня народження Івана Миколайчука.

 

З нагоди відзначення 77-річчя від дня народження видатного українського кінорежисера, кіносценариста та актора Івана Миколайчука у Чернівцях та за їх межами відбудеться кіномистецький фестиваль «Іванова переберія» за участю делегації кінематографістів України.

Сьогодні до 18.00 триватиме ретроспективний кінопоказ фільмів за участю Миколайчука та ним створених у кінотеатрах Чернівців та області.

  • 15 червня о 10.00 відбудеться покладання квітів біля меморіальної дошки митцю (на розі вулиць І. Миколайчука та проспекту Незалежності).
  • З 12.00 до 17.00 пройдуть урочистості у музеї-садибі Івана Миколайчука у Чорториї Кіцманського району.
  • 16 червня об 11.00 у конференц-залі готелю «Буковина» відбудеться круглий стіл «Таланти твої, Буковино!» до 90-річчя кіностудії імені Олександра Довженка та 60-річчя художнього фільму «Анничка».

У Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї 14-20 червня можна буде оглянути тематичну виставку «Шляхами білого птаха», присвячена Івану Миколайчуку. 

Також на Буковині упродовж червня відбудеться низка заходів з відзначення 77-ї річниці від дня народження видатного українського кінорежисера, кіносценариста та актора Івана Миколайчука.

  • у районних та міських кінотеатрах показуватимуть ретроспективи фільмів Івана Миколайчука;
  • У Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї 14-20 червня можна буде оглянути тематичну виставку «Шляхами білого птаха», присвячена Івану Миколайчуку; 

 

 

 

Коментарі