Новини

Два заклади у Чернівецькій області уклали договір з НСЗУ

КНП «Сокирянський ЦПМСД» та КНП «Клішковецький ЦПМСД» з 1 липня працюватимуть за іншими правилами.


Два заклади у Чернівецькій області уклали договір з Національною службою здоров’я України. 

«На Буковині «у першій хвилі» два заклади уклали угоди з НСЗУ . Це КНП «Сокирянський ЦПМСД» та КНП «Клішковецький ЦПМСД». Велика заслуга у цьому і місцевої влади, і громад, і обласних управлінців та насамперед, головних лікарів цих закладів. Шкода, що трохи не встиг Новоселицький ЦПМСД», – розповідає керівниця ГО «Пацієнти Буковини» Наталія Гусак.

Ці заклади працюватимуть з 1 липня за абсолютне іншими правилами, ніж раніше. НСЗУ буде сплачувати їм кошти за надання медичної допомоги пацієнтам за тарифом, який нараховується на обслуговування кожної людини, яка підписала декларацію з лікарем у цьому закладі.

Також Наталія Гусак зазначає, що тариф на одну людину складатиме 370 грн на рік, з підвищувальними віковими коефіцієнтами для дітей та людей старшого віку. Це дасть можливість пацієнтам отримувати напряму з державного бюджету значно більшу суму коштів, ніж вони отримали за рахунок медичної субвенції.

А для пацієнтів, які уклали декларації з лікарями цих закладів, запрацює система гарантованого пакету первинної медичної допомоги.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні стартує медична реформа первинної ланки.  Ті  громади, які зуміли і виявили бажання виконати домашнє завдання від МОЗу, зможуть перейти на прямі фінансові відносини з Національною службою здоров’я України. Це зробили 149 медичних закладів у 22 областях. А також великі міста: Київ, Полтава, Вінниця, Кривий ріг, Черкаси та Кременчук

Ярослава Дерев’янко

 

 

Коментарі