Новини

Чернівчан запрошують на Дні єврейської культури

Кіноперегляд, вечір єврейської поезії та виставка друкованих видань на мові ідиш.

Фото: @nevospitan_

Впродовж 5-12 серпня у Чернівцях відбудуться Дні єврейської культури за участю Виконавчого віце-президента Конгресу національних громад України, співпрезидента Асоціації єврейських організацій та общин України (ВААД України) Йосифа Зісельса.

Чернівчан запрошують на унікальні наукові та культурні заходи, центральним з яких стане ювілейна міжнародна конференція з мови та культури їдиш. В медіа-центрі «Belle vue» відбудеться кіноперегляд в рамках «Тижня єврейського кіно», в ЧНУ ім. Ю. Федьковича – виставка «Видатні представники єврейської общини Буковини».

В центрі імені Пауля Целана пройде вечір буковинської єврейської поезії «Пауль Целан, Голокост: вплив на європейську літературу», в бібліотеці ЧНУ відкриється виставка друкованих видань на мові ідиш. Також відбудеться конференція «Єврейський аспект гібридної війни в Україні: антисемітизм, ксенофобія».

У рамках Днів єврейської культури в Чернівецькій області відбудеться зустріч керівництва обласної державної адміністрації з представниками політичних, культурних та бізнесових кіл держави Ізраїль.

За додатковою інформацією з приводу заходів в рамках Днів єврейської культури на Буковині можна звертатись до Координатора проекту у Чернівцях – канд.політ. наук Баланюк Юліани: м.т. +380 50-022-22-54, e-mail: [email protected] .

Дні єврейської культури на Буковині відбудуться за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької міської ради, Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, Чернівецького музею історії та культури євреїв Буковини, Єврейської громади Чернівецької області, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Єврейського університету в Єрусалимі.

 

 

Коментарі