Новини

Літні канікули. Три ідеї для відпочинку буковинських школярів

З 25 травня у школах Буковини розпочалися літні канікули.

«Шпальта» рекомендує школярам, де активно провести свій літній час.

Парки, атракціони

Найбільший парк атракціонів можна відвідати у Чернівцях в центральному парку відпочинку та культури імені Тараса Шевченка. Середня ціна квитка на каруселі – 50 гривень. Парк працює без вихідних, з 8.00-23.00. 

Гори

Бюджетним варіантом відпочинку є похід в гори. Буковинські Карпати сприяють активному відпочинку. Серед найпопулярніших туристичних походів є маршрут «Невідомий Памір», «Протяте каміння», «Соколине око». Усі маршрути пролягають через Путильський район. До місця призначення можна доїхати  автодорогою Чернівці-Путила.

«Протяте каміння» розташоване неподалік від перевалу Німчич (півтори години пішого ходу) на гірському хребті у міжріччі річок Виженка і Смугарів, поряд розташоване Соколине око. Це кам’яна арка, що дійсно нагадує око, розташована в скелі, висотою близько 40 метрів.

 

 Озера, водоспади

  • Високогірне озеро «Гірське Око» розташоване у масиві Яловичорські гори (гідрологічний заказник місцевого значення). Озеро у межах Путильського району  за близько  1,5 кілометра на схід від села Нижній Ялівець.
  • Смугарівський водоспад  розташований у селі Розтоки Путильського району, він потрапив до топ-10 конкурсу «7 чудес України», його висота 18 метрів.  

 

Коментарі