Новини

Як виглядає шаховий павільйон у Центральному парку Чернівців. Фото

Павільйон стане місцем, де різновікові групи населення матимуть змогу поспілкуватися та зіграти декілька партій в шахи.

У парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка відбулось відкриття павільйону для гри в шахи. Даний проект був реалізований в рамках «Бюджету ініціатив чернівчан». Відтепер, з квітня по жовтень, цей шаховий осередок буде доступним для всіх відвідувачів парку.

Свій проект щодо облаштування павільйону для гри в шахи Максим Дупешко подав торік на бюджет участі та став одним із переможців. Архітектором стала Анна Хабренко. Допомагав у реалізації проекту директор Центрального парку культури та відпочинку Юрій Венгринюк. Він запевняє, що проект вдало реалізований.

«Це ще одна можливість для шахматистів збиратися тут, у такій альтанці. Це хороша ідея і вона відповідає усім тим критеріям, які запланував архітектор. Будівництво тривало два місяці (квітень-травень). Надалі ми плануємо зробити тут ще творчу вітальню – приміщення, де виступатимуть різні письменники, поети та невеличкі колективи. Ідею вже подали на бюджет участі», – сказав він

«За допомогою бюджету участі люди самі визначили, на що мають бути витрачені кошти міського бюджету. Вважаю, що це стане гарним закуточком нашого парку, для тихого та спокійного відпочинку, для зустрічі з друзями, для гри в шахи, тихого та сімейного відпочинку. Хочу вірити, що павільйон для гри у шахи не пошкодять», – сказав міський голова Олексій Каспрук.

Нагадуємо, що до 15 червня триває новий прийом проектів в рамках «Бюджету ініціатив чернівчан». Проекти, що пройдуть всі етапи та стануть переможцями – будуть реалізовані в наступному році. Детальніше: https://goo.gl/x9Q4Yn

 

Ярослава Дерев’янко

Фото: Юлія Драган

Коментарі