Новини

Виконком не проголосував за підвищення тарифу до 5 гривень у маршрутках Чернівців

Мер дав доручення заступнику Володимиру Середюку організувати план «Б», якщо для декотрих перевізників буде болісним рішення міськради.

Фото – Шпальта

Виконавчий комітет Чернівецької міської не проголосував за підвищення тарифу на проїзд у маршрутках. Після кількагодинного обговорення члени виконкому не знайшли спільного рішення. Тож тариф на проїзд у міських маршрутках залишається чотири гривні.

Присутні на виконкомі перевізники вкотре скаржилися на борги на підприємствах. Зокрема, вони зазначили, що їх знову загнали у глухий кут.

«Що нам робити завтра», – запитує в. о. голови Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота.

Водночас, представники міської ради зазначають, що перевізники не надали документи щодо обґрунтованості тарифів. А нинішні розрахунки перевізників свідчать  про те, що тариф взагалі повинен становити від 3 до 4 гривень.

Виконком розглядав можливість підняття тарифу лише для тих перевізників, які подали розрахунки тарифу до міської ради.

За встановлення тимчасового тарифу розміром п’ять гривень проголосувало лише двоє членів виконкому.

Міський голова Олексій Каспрук доручив заступнику Володимиру Середюку організувати план «Б», довіз учнів до школи, оскільки для декотрих перевізників буде болісним таке рішення міської ради.

«Поліція надала інформацію про відомчі автобуси різних установ: МНС та інших, щоб можна було організувати доїзд дітей до шкіл, якщо буде страйк перевізників», – зазначив мер.

Коментарі