Новини

СБУ виявила на Буковині священнослужителя московського патріархату, який допомогав виїжджати ухилянтам

Священнослужителю повідомили про підозру.

Фото СБУ

Служба безпеки України оголосила про підозру священнослужителю УПЦ (МП) на Буковині, який ймовірно допомагав ухилянтам втікати від мобілізації. Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура.

За інформацією СБУ, до цього причетний помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати «безперешкодний» виїзд до Румунії. Спільники фігуранта нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС.

«”Пунктом збору” ухилянтів було визначено територію монастиря. Саме звідти їх мали вивезти за кордон. Втім, замість «обіцяних» документів клієнтів доправили до прикордонного району і показали «зеленку», через яку вони начебто можуть перейти до сусідньої країни», — кажуть слідчі.

Співробітники СБУ заблокували канал нелегальної міграції та на підставі зібраних доказів повідомили чоловіку про підозру за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Коментарі