Новини

Українська православна церква московського патріархату вирішила не залишати Лавру

Також митрополит Климент заперечив, що частина монахів має намір перейти до Православної церкви України.

Фото: Вечірній Київ

Керівник інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Климент сказав журналістам у Києво-Печерській Лаврі, що монастир не буде покидати територію заповідника. За словами митрополита, для цього буцімто немає юридичних підстав.

Про це повідомляє Ліга.Новини.

На думку Климента, питання про залишення Лаври повинен вирішувати суд. Але заповідник, як сказав митрополит, позову до суду не подавав.

«У нас немає жодної юридичної підстави зараз залишати монастир… Жодного документа, який би зобов’язував нас сьогодні залишити монастир, не існує. Є документи, які говорять, що начебто 29 числа (березня – авт.) закінчується договір, але не написано, що 29 числа», – відповів журналістам Климент.

На запитання журналістки, навіщо УПЦ МП вивозила речі з монастиря, митрополит відповів, що більшість речей на місці. Також Климент заперечив, що частина монахів має намір перейти до Православної церкви України.

«Питання в тому, що воно не може бути, тому що закон на нашому боці», – відповів Климент на запитання журналістів, чи піде УПЦ МП з Лаври.

Коментарі